Валентин Станчев: Очаквам истински футболен празник на Тича

Спорт

23-03-2012, 13:19

Снимка:

ВарнаУтре

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Двата тима няма с какво да се изненадат, смята ексфутболистът на моряците 

Една от легендите на варненския футбол Валентин Станчев, сподели за ВарнаУтре.бг очакванията си за мача между Черно море и Литекс.

Според Станчев двубоят между моряците и ловчанлии ще е истински празник за феновете на Цар футбол в морската столица. „Това са двата най-добри отбори в момента в шампионата. През пролетта демонстрираха стойностна игра и постигнаха добри резултати в срещите си. Очаквам пълен стадион и един истински футболен празник. В Черно море и Литекс се работи и се избягват многото приказки. Двата щаба разполагат с добър колектив, така че всички ще станем свидетели на едно истинско дерби”, категоричен бе бившата деветка на Спартак (Варна), Черно море и ЦСКА.
„Двата отбора няма да могат да се изненадат, тъй като са разучили силните и слабите си страни. Плюс за варненци ще е фактора домакинство. И в двата лагера разполагат с класни футболисти. Големият лидер в тима на Стефан Генов е капитана Жоро Илиев, който с играта си в тренировки и мачове увлича останалите футболисти да се раздават на 100% на терена. В състава на Литекс също има такъв лидер и това е Небойша Йеленкович”, смята Станчев.
Относно треньорът на Литекс Христо Стоичко Вальо сподели, че такова име във футбола буди огромно уважение. „Веднага след като стана ясно, че поема Литекс знаех, че е за добро. Тима заигра по-друг начин, след неговото назначение”, завърши голмайсторът на Черно море Спартак (Варна) и ЦСКА.