Джордж Клуни арестуван по време на протест

Новините

16-03-2012, 18:15

Снимка:

TMZ

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Холивудската знаменитост и няколко активисти бяха арестувани пред посолството на Судан във Вашингтон. Бащата на звездта, Ник Клуни, е също сред арестуваните.

Холивудската знаменитост Джордж Клуни и няколко активисти бяха арестувани пред посолството на Судан във Вашингтон. Бащата на звездата, Ник Клуни, са също сред арестуваните.

 Клуни бе във Вашингтон, за да се срещне с президента Барак Обама в четвъртък и да обсъди своите притеснения за ситуацията в Судан. Той излезе пред Комисията по външни отношения на Сената тази седмица по въпроса за насилието в областта на планината Нуба в Южен Кордофан, близо до границата със Судан.

Джордж е един от многото активисти, които обвиняват суданското правителство за атентатите в този регион. При тези атаки са ранени и убити много цивилни граждани.

Джордж и протестиращите въстават срещу  блокирането на доставките на храна и помощи за целия този район от Судан.

Тъй като посолството е частна собственост, Клуни и другите активисти са знаели, че стоейки там и отказвайки да се преместят, ще предизвикат арестуването си. Клуни е повел протеста.

Говорителят на киноактьора, Стан Розенфилд, каза пред TMZ:

"Те протестират срещу насилието извършено от правителството на Судан над невинни мъже, жени и деца. Те изискват да се позволи хуманитарна помощ в страната преди това да се преврне в най-голямата хуманитарна криза в света ".

По време на протеста, Клуни призова Омар ал Башир, предполагаем военнопрестъпник, да прекрати насилието и да позволи на помощта да достигне до страната.

Клуни протестира срещу проблемите в Судан, в продължение на години. Подобно на Джоузеф Кони, Джордж каза, че иска да привлече вниманието към Башир Ал и неговите зверства и "да го направи известен."

Според източници на TMZ,  Джордж е доволен от ареста, тъй като това поставя на преден план въпроса за кризата. Списъкът с арестувани включва конгресмени, лидери на правозащитни организации и судански граждани.