Янко Станев атакувал ГЕРБ през "Приморски"

Мисия Варна

12-03-2012, 12:47

Снимка:

gerb-varna.com

Автор:

РОСИЦА КОЛЕВА

Всичко от Автора

Варненските депутати от ГЕРБ имали опасения, че съпартийците им - общински съветници може да "се разболеят", когато стане време да гласуват "за" свалянето на Янко Станев от шефския пост във финансовата комисия

Янко Станев е направил опит да стане член на ГЕРБ - Варна през район "Приморски", научи ВарнаУтре.бг.

До шефката на районната организацията и народен представител Лилия Христова постъпило запитване, дали Станев ще бъде приет. Сондажът бил направен от посредник."Само ако ми наредят Борисов или Цветанов", отсякла обаче Христова. Разговорът е бил проведен в Народното събрание, по време на парламентарно заседание.

Междувременно недоволни варненски депутати от политиката на областния координатор и народен представител Павел Димитров имали опасения, че общинските съветници може да "се разболеят", когато стане време да гласуват "за" отстраняване на Янко Станев от шефското място във финансовата комисия. Бойкотът на решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за свалянето на Станев не е невъзможен, коментират запознати от варненските структури, според които съветници на ГЕРБ във Варна са абсолютно подвластни на Павел Димитров.

Че в ГЕРБ-Варна ври и кипи стана ясно и от думите на народния представител от Борисовата партия Емил Радев. В интервю за Дарик той съобщи за предстоящи промени в местната организация. Радев не уточни какви ще са те, но и не скри, че има критики към Областното ръководство на ГЕРБ. „Областният координатор имаше достатъчно дълго време да ревизира политиката си към статуквото в града”, коментира депутатът, за когото се говори, че е един от недоволните от политиката на Павел Димитров.

"Смятам, че като политическа сила, която спечели местните избори във Варна, ГЕРБ  трябваше да сложи хора с нов морал, особено на такива важни позиции, какъвто е постът председател на финансовата комисия”, коментира Радев. По думите му предстоящото отстраняване на Янко Станев от председателския пост е само първата стъпка на ГЕРБ за промени в управлението на града.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава на 28 март, когато трябва да излезе с още решения касаещи Варна.