ГЕРБ жертва Янко Станев

Мисия Варна

07-03-2012, 11:21

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Каквото са решили ще го изпълним“, беше краткият коментар на председателя на Общинския съвет на Варна Николай Апостолов

ГЕРБ ще преразгледа политиката си във Варна и ще нанесе корекции в посока запазване на принципите на партията.

Това стана ясно след инфарктно за местната организация заседание на Изпълнителната комисия на управляващите, което продължи до късно снощи в София. На него бил направен анализ на резултатите от местните и президентски избори за Област Варна. Особено внимание било отделено на случващото се в града след формирането на новото мнозинство в местния парламент.

Местната организация на ГЕРБ във Варна и групата на общинските съветници трябва да излезе с предложение за прегласуване на решението за избор на председател на постоянната комисия по Бюджет и финанси в Общинския съвет. При новото гласуване кандидатурата на Янко Станев няма да бъде подкрепена.

„Решенията на Изпълнителната комисия на ГЕРБ се изпълняват от всички редови членове. Каквото са решили ще го изпълним“, беше краткият коментар на председателя на Общинския съвет на Варна Николай Апостолов.

Д-р Янко Станев беше председател на комисията по финанси и в миналия мандат. Той запази поста си въпреки заявленията на ГЕРБ и новото мнозинство, че няма да работят с ДПС, чийто лидер във Варна беше Станев. Той остана главен бюджетар на общинския съвет по специално настояване на кмета Кирил Йорданов.  След като получи подкрепата на ГЕРБ Янко Станев беше свален от лидерския пост в ДПС, а след това напусна партията.  Самият Станев не е открит за коментар.

Продължение на темата "Варна" се очаква и на следващото заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.