Затворник: Мáрин искаше 10 000 долара

Новините

07-03-2012, 08:17

Автор:

в.Труд

Всичко от Автора

От екипа на Георги Първанов заявиха, че това най-вероятно е “поредният фишек на Яне Янев” и ще се позаинтересуват от него единствено ако бъдат представени някакви доказателства

Вицепрезидентът Ангел Марин е поискал 10 хиляди долара, за да издаде указ за помилване, твърди затворникът Х. В. от Софийския затвор

в сигнала си до временната парламентарна комисия “Марин”, пише „Труд”. Тя бе създадена, за да проучи фактите и обстоятелствата при помилванията, опрощаването на несъбираеми държавни вземания и даване и възстановяване на българско гражданство в периода 22 януари 2002 - 22 януари 2012 г.

В сигнала Х. В. твърди, че баща му се познавал с Марин като бивш военен и поискал среща. Представител на вицепрезидента е поискал 10 000 долара - за Марин и за президента Георги Първанов. От екипа на Георги Първанов заявиха, че това най-вероятно е “поредният фишек на Яне Янев” и ще се позаинтересуват от него единствено ако бъдат представени някакви доказателства. След превода на парите - пише Х. В. - му били изпратени документи за помилване и опрощаване, но изчезнали в прокуратурата.

Седемдесет и седем помилвани затворници с указ на предишния вицепрезидент Ангел Марин са били пуснати на свобода веднага след издаването на документа. Това обяви пък шефът на дирекция “Изпълнение на наказанията” Митко Димитров пред временната парламентарна комисия. Той уточни, че 13 души от тях са се върнали обратно в затвора за същите или други тежки престъпления.