Близнаците дариха пари на "Черно море": Ние сме част от това семейство

Спорт

05-03-2012, 14:11

Снимка:

©ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре.бг

Всичко от Автора

Преговорите с турската фирма продължават, има още няколко кандидати за спонсори ВИДЕО

Бившите баскетболисти на варненския Черно море Калоян и Диян Иванови официално са спонсори на родния си клуб.

Както ВарнаУтре.бг първи съобщи, близнаците Калоян и Диян Иванови дариха 10 000 евро на изпадналия във финансов колапс тим. Ръководството на баскетболния "Черно море" се срещна днес с родителите на 26-годишните състезатели, които сега играят в Испания и Италия.

„Благодарен съм за жеста на Калоян и Диян. Нямам думи да изкажа благодарността си към тях. Тези 19 500 лв. не са кой знае какво на фона на 700 000 лв., колкото е бюджета ни, но жестът е велик", коментира на заместник-председателят на клуба  Симеон Варчев.

"Помогаме на момчетата, не само защото сме били в тяхното положение, а най-вече защото "Черно море" е едно семейство. Клубът и хората в него направиха много за израстването ни като личности", казват младежите в обръщение, прочетено от майка им Женя Иванова.

Междувременно Симеон Варчев разкри, че преговорите за спонсорство с турската фирма продължават. Успоредно с нея обаче се е появил и друг турски кандидат-благодетел, който бил член на ЮНЕСКО. От него Варчев разчита в клуба да влязат поне 100 000 евро, което е една трета от бюджета на варненци. Освен това, шефът на детския кът в Морската градина Едвард Киркоров, е поел ангажимент да събере група от 10-15 души, който да помогнат с малки суми на клуба.