Е.ОН копаят незаконно, общински шеф им разрешил

Мисия Варна

02-03-2012, 11:07

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА КОЛЕВА

Всичко от Автора

Началникът на "Инженерна инфраструктура" сложил парафа си на разрешетелното въпреки че обектът, на който се пуска ток, стърчи незаконно на пазара и за събарянето му има заповед на РДНСК

Незаконно прокопаване на територията на общинската фирма "Пазари" във Варна извършва Е.ОН, с позволението на началник на общинска дирекция, научи ВарнаУтре.бг.

На 28 февруари работници на енергото започват да копаят на централния пазар, чиято територия е собственост на общинското дружество „Пазари“. Целта на изкопни дейности, продължили три дни, е да се прекара ток на незаконен обект.  От „Пазари“ не само не са издали разрешение за прокопаванията на тяхна територия, но дори не са били уведомени. Това довело до проверка от дирекцията по опазване на обществения ред. Тя установява, че Е.ОН работят с разрешение на Стоян Димитров - началник на друга дирекция в община Варна - тази по инженерна инфраструктура. Незнайно защо Димитров сложил парафа си на разрешетелното въпреки че въпросният обект, на който се пуска ток, стърчи незаконно на пазара и предстои да бъде съборен. За това пък има издадена заповед от РДНСК. 

„Пазари“ водят дела срещу „Атлант“ ООД - собственик на обекта, повече от две години. Причината е, че фирмата отказва да плаща наем на общинското дружество и вече е натрупала задължения над 70 000 лв., 10 000 от които са за ток. За това и от „Пазари“ са спрели електрозахранването към него, научи още ВарнаУтре.бг. Собственикът на „Атлант“ обаче решил пак да си пусне тока сам. За това и си издействал подписа на началника на „Инженерна инфраструктура“.