Не вземайте бонусите на служителите, моля Ви!

Без цензура

29-02-2012, 17:35

Снимка:

facebook.com / FreeYourMindandThink

Автор:

МАРИАН ЖЕЛЕВ

Всичко от Автора

Който и да е победителят от тази лицемерна война, бедните ще са ощетени

Да, това са честно спечелени пари.

Права е чиновничката Николова – взела е Законни бонуси. Никой от надградените не е отварял каси, не е бъркал в пазвата на сиромаха, не е облизвал каймака от купичката на сирака. От институционална, от законна, дори от миша гледна точка бонусите са си в реда на нещата. И сега, ако им ги вземете, те ще имат оправдание да крадат истински, масово, организирано и под строй.

Вярно, цялата работа прилича на това да покажем кой колко големи шамари има. Горко ни. Защото, който и да е победителят от тази лицемерна война, бедните ще са ощетени. Та нали онзи, който има големи шамари, значи има по-голяма лапа. И с нея, като бръкне в кацата сега, ще му е за цял живот.

Сега разбирате ли, че няма кой знае какъв келепир в политиката. Нито в това да станеш аташе, секретарка или чиновник в някое министерство. С една заплата доникъде няма да стигнеш. Затова или ще трябва бързо да се издигаш нагоре, да бъдеш лидер, да направиш връзки и да имаш солидна банкова сметка, или директно започваш да крадеш. То няма стимул, няма хъс за работа като ги няма бонусите. Обърнете внимание на коя да е частна фирма – там само дето не инжектират адреналин венозно на служителите си, само и само да ги стимулират да работят – дават им бонуси, хранят ги безплатно, правят им банкети и дори ги поздравяват по радиото за рождените дни. И те работят – като волове орат браздите на икономиката ни и преобръщат де що живо има, за да изкарат някоя пара. А горките ни държавни служители сега и без бонуси останаха.

Не, наистина, ако си върнат бонусите, то трябва да си върнат и дипломите за икономическо и прочее образование.
Това е парадокс, който трябва да се отнесе в графата паранормални. За по-простичко, ако бях на мястото на тия служители, бих нарекъл себе си ненормален. При положение, че всичко е заради едната чест. Но хайде, да не отивам толкова надалеч. По-скоро се страхувам за онова, което ще се случи с крепкото здраве на всички служители – от нивото на изтривалката, до последното копче на асансьора.

Да, вече няма никой да смее да си приписва хиляди левове бонуси. Просто ще си намерят друг начин да си ги получи. И ако доскоро, както вече споменах, това ставаше законно, то сега ще се прави в противоречие с морала, избирателите и личната съвест. Понеже единственият начин да изкарат пари на тази висока длъжност, е като крадат.

Ето защо още един път ВИ моля, върнете им Законно спечелените бонуси! Народът има нужда от своето цъкане с език: „Ти знаеш ли колко пари получават горе?” След този акт на насилствена благотворителност, държавните служители ще се скрият във финансова мъгла. Моля Ви, не им позволявайте!