Близнаците помагат на родния Евроинс Черно море

Мисия Варна

29-02-2012, 15:06

Снимка:

АРХИВ, Gong.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Калоян и Деян са едни от най-успелите баскетболисти - кадри на варненския отбор

Бившите баскетболисти на Евроинс Черно море - близнаците Калоян и Деян Иванови, ще финансират изпадналия във финансов колапс варненски тим, научи ВарнаУтре.бг.

Двамата ще ударят финансова инжекция, като преведат по сметката на моряците сумата от 10 хил. евро, за да подпомогнат клуба, в който израснаха като личности в този спорт.

Калоян и Деян са едни от най-успелите баскетболисти - кадри на варненския тим и са любимци на заместник-председателя на Евроин Черно море. Калоян играе за испанския Аликанте, а Деян - за италианския Монтегранаро. За тях Варчев многократно се е изказвал със суперлативи.

„Близнаците са много талантливи. Те просто са родени да спортуват, да играят баскетбол. Те се отличават с това, че имат дейно участие в много фази на играта. Има такива, които само стрелят или се борят, но при тях всичко е едно комплексно действие и, което е много важно също, притежават един непримирим дух.“

Ето още една причина Калоян и Деян да решат да подпомогнат тима в такав тежък момент.

Междувременно стана ясно, че за пътуването до Плевен за мача между Черно море и Спартак са намерени 9 хил. лв., с които да гарантират, че мач ще има.