ВарнаУтре.бг върна футбола на ветераните

Мисия Варна

25-02-2012, 01:12

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

След намесата ни, ексфутболистите получиха безвъзмездно право на ползване, след като по неясни причини то им бе отнето 

Футболните ветерани на Варна отново ще могат да играят любимата си игра два пъти седмично на общинското игрище в Морската градина.

След намесата на ВарнаУтре.бг футболистите получиха безвъзмездно право на ползване, след като по неясни причини им бе отнето. Вместо във вторник и четвъртък ветераните ще ритат в други два дни от седмицата. Вторник и четвъртък са вече запазени за полицаите. Със сигурност обаче ветераните влизат в графика за безплатно ползване на игрището, след изрично нареждане на кмета Кирил Йорданов.

Само преди седмица шефът на общинското предприятие „Спорт за всички“ Добрил Николов заяви, че ветераните не са в графика за тази година, защото не се били свързали с него. В последствие стана ясно, че спортистите са изпратени на игрището в „Чайка“, което е подходящо за детски тренировки, но не и за професионални футболисти, пък макар и бивши. Освен това изчезнала и опцията за  футбол два пъти в седмицата. Бил им отпуснат час само за един ден.

Всичко това се промени с телефонно позвъняване от кмета, който се свърза с Николов, след сигнала на ВарнаУтре.бг. След разговор с шефа  на „Спорт за всички“ градоначалникът беше категоричен, че ветераните ще играят два пъти в седмицата на игрището в Морската. „Еднолично е взел това решение. Не мога да кажа защо“, коментира Йорданов действията на подчинения си. Кметът обаче е категоричен, че ветераните получават безплатните си часове. "Два пъти в седмицата, в Морската градина", обеща той. 

Ветераните пък от своя страна не пропуснаха да благодарят на градоначалника, който през всичките години е демонстрирал страхотно отношение към бившите спортисти на град Варна.