Нетаняху забрани на министрите си да говорят за Иран

Новините

24-02-2012, 18:04

Снимка:

imemc.org

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Предишни пъти когато това се е случвало, е било последвано от убийства на ирански учени или други атаки по Техеран.

Израелският министър-председател Бенджамин Нетаняху е наредил на министрите си да не говорят публично за Иран, съобщиха официални лица в петък.

Нетаняху ще посети Вашингтот в началото на март, където се очаква да дискутира все по-затъващиte мирни прeговори с Палестинците, както и ядрената програма на Иран. 

Израел и САЩ са убедени, че Иран разработва ядрени оръжия, но едва наскоро САЩ започна да дава глас на опозицията си за израелско нападение в близкото бъдеще.

Офисът на министър-председателя изпратил текстови съобщения тази седмица на министрите, призовавайки ги да пазаят тишина за Иран, освен ако нямат неговото изрично позволение, каза израелски представител на властта.

Говорейки под условие за анонимност, той допълни, че Нетаняху правил подобни искания „около десет пъти“ в последните няколко години. Обикновено това било следвано от данни за убийствата на ирански учени и други очевидни атаки по иранските ядрени инсталации. За много от тези инциденти се предполага, че са работа на израелски агенти.