Председателят на ДПС-Варна лобира за незаконен магазин

Мисия Варна

21-02-2012, 11:12

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ведат Сакаллъ отправил и заплахи към общински служители, търсел сметка защо извършвали проверки точно на този обект

Председателят на ДПС-Варна Ведат Сакаллъ лобира за незаконен магазин във „Владиславово”.

Обектът се намира в къщата на новия председател на местната партийна структура в района Евгин Незиров. Служители от общинската дирекция „Опазване и осигуряване на обществения ред” са извършили проверка и констатацията е, че обектът е абсолютно незаконен и работи от години без да има нито един от нужните документи.

В края на миналата седмица Сакаллъ и Незиров са посетили сградата на Община Варна и председателят на ДПС-Варна е отправил заплахи към служителите, разпитвайки защо е правена проверка точно на този магазин, научи ВарнаУтре.бг. Когато изтъкнал факта, че е политическо лице, общинарите му посочили вратата, обяснявайки, че този номер там не минава.

Незаконният обект от години работи на ул. „Гургулят” 31, като там са се продавали хранителни стоки, както и цигари без бандерол. Проверяващите вече са запечатали обекта. Компетентните органи тепърва ще установяват дали и самата къща е законно построена.

Сакаллъ е временно изпълняващ длъжността председател на ДПС-Варна от 22 ноември миналата година. При първата си и за момента единствена медийна изява, той обяви, че незаконните къщи в Максуда и в махалите в "Аспарухово" и "Владиславово" трябва да се узаконят, защото част от хората там плащали данъци за имотите. Тогава той декларира, че ще въвежда иновативен подход в работата с хората и ще решава проблемите им, а няма само да обещава. Лобирането за незаконни обекти се оказва първото доказателство за новия подход.

Новост в партийните редици е и смяната на местни председатели. „Нови” лица има вече във „Владиславово” 2, „Младост” 2 и „Аспарухово” 1.

Срещу избора на двама от председателите има пуснати жалби, където се твърди, че изборът е станал без нужния кворум. Според първата жалба новоизбраният шеф на местен съвет в „Младост 2“ Алеко Атанасов е бил задържан от органите на МВР по силата на Европейска Заповед за задържане и екстрадиция. Заповедта е издадена през 2008 г. на основание съдебно производство за противозаконно отнемане на автомобил в Република Полша и Атанасов е екстрадиран през ноември 2008 г. Във втората се посочва, че новият председател на местен съвет във „Владиславово 2“ Евгин Незиров е участвал в извършването на тежко криминално престъпление в Полша и там е лежал в затвор.