БСП дава на прокурор Мирослав Найденов

Новините

17-02-2012, 09:20

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

в.Труд

Всичко от Автора

От левицата искат прокурорска проверка да уточни дали е нарушен Законът за стоковите борси и тържищата

Депутати от “Коалиция за България” обявиха, че ще дадат земеделския министър Мирослав Найденов на прокурор, съобщава „Труд” .

Те разпространиха писмо, с което Софийската стокова борса препоръчва на агроминистъра шест фирми, които да продават обла дървесина от името на държавата в качеството на нейни брокери. Писмото е в отговор на запитване от Найденов кои брокери са най-опитни за такава търговия. В парламента Корнелия Нинова уточни, че ще искат прокурорската проверка да уточни дали е нарушен Законът за стоковите борси и тържищата. Пред “Труд” тя уточни, че чл. 22, ал. 4, казва, че “изпълнителните членове на съвета на директорите и служителите на борсата не могат да предоставят избирателно или предварително търговска информация на членове на стоковата борса, на техните клиенти или на други заинтересувани лица, освен в случаите, предвидени в борсовия правилник”.

По-късно на извънредна пресконференция министър Мирослав Найденов обясни, че се е допитал до шефа на Държавната комисия по стоковите борси Едуард Стойчев и той го е уверил, че законът не е нарушен. Стойчев потвърди мнението си, че няма нарушение, защото списъкът с брокерите и на трите стокови борси в страната е публичен и го има на сайта на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.