Заедно срещу ACTA

Без цензура

09-02-2012, 06:26

Автор:

Георги Захариев

Всичко от Автора

Борбата, зад която хиляди заставаме е с много по-голямо значение от „няколко mp3-ки” и „торенти”, както някои казват. Това е борбата за свобода!

ВОЙНАТА Е МИР - СВОБОДАТА Е РОБСТВО - НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

Книгата е „1984”, авторът – Джордж Оруел. Ако споразумението ACTA бъде прието в ЕП и НС на Република България, аз никога вече няма да мога да цитирам тези думи. Защо? Защото ще рискувам да се окажа в затвора.  

Ще оставя ли това да се случи?

НЕ! Категорично НЕ! Защото обичам България. Обичам и Европа. Обичам основата на демокрацията, която е била родена тук преди векове. Обичам идеята за гражданско общество, което показва на държавата кой е правилният път. Обичам и да стоя на страната на доброто. Добро, за което нашите родители преди 20 години са водели борба. Борба за различна държава, която да бъде място на свободата и където механизмът на репресията да бъде непознат. И така, както България преди повече от две десетилетия пое своя път на Запад, така и днес аз няма да позволя ЕС да се превърне в новия СССР – господар, окаишил своите роби.

Борбата, зад която хиляди заставаме е с много по-голямо значение от „няколко mp3-ки” и „торенти”, както някои казват. Това е борбата за свобода! ACTA няма да удари нашия Winamp, а алтернативните ни информационни източници в интернет. За това ние – гражданите на XXI век няма да оставим волята ни за знание да бъде победена в името на нечии интереси. На 11 февруари аз ще изляза на площада, защото там е мястото, където от векове хората отстояват правата и мнението си! На същия този площад, където се раждат идеите и героите на миналото, настоящето и бъдещето! На същия този площад, където знам, че ще бъдете и вие, защото българите се научиха да отстояват правата и свободата си! Досущ като 1989 година, ние ще кажем НЕ! Заедно. Защото „Съединението прави силата”.

И ще бъдем чути от цял свят.

Защото в същото време останалите европейски граждани също ще бъдат на улицата. Заедно. Над 30 000 поляци поставиха началото. След тях Европа ще се разтресе От Умеа, Швеция на север до Валета, Малта на юг. От Лисабон, Португалия на запад до Варна, България на изток. Заедно. Ще покажем в какъв Европейски Съюз искаме да живеем. Ще покажем, че не сме забравили близкото минало. Ще покажем, че гражданите на Европа знаят как да действат заедно в името на общите си интереси.

И ще победим.

Защото площадната демокрация е точно обратното на тайните споразумения – тя е олицетворение на истината. И както Вацлав Хавел е казвал в близкото минало: „Ако на истината не й бъде дадена пълна свобода, самата свобода не може да бъде пълна.”

А истината – това сме ние.

НЕ! на ACTA, ДА! На свободното слово и познанието!

Ще се видим на площада във вашия град на 11 февруари!