Monkeydonia vs Hellass

Без цензура

29-01-2012, 20:56

Автор:

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ

Всичко от Автора

Снощи  БиТиВи излъчи филма "МЪкедония” на репортера Иван Георгиев и оператора Борис Пинтев. 

Едва ли има човек у нас, който да не е чувал за македонизма и за неговите извращения

на тема история, език и култура. Както ние българите, така и целият цивилизован свят е убеден в несъстоятелността на македонистките тези. Освен в интернет те намират приложение само в трудовете на изследователи на пряка издръжка към владата на Република Македония. Само че на Балканския п-ов лъжата и кражбата са заразни и

македонистите далеч не са единствените крадци и фалшификатори на история

Даже може смело да се каже, че челният пример не е техен. Или иначе казано - накъдето са се запътили македонистите, гърците оттам се връщат.

Макар че за много хора това да изглежда невероятно, гърците са превърнали фалшификацията на история в основа на националното си възпитание. Също както в Македония. А приликите не спират дотук. Според гърците човешката раса се е зародила на Халкидическия п-ов или иначе казано - всички хора произлизат от Гърция. На което македонците контрират с клипове по телевизията, в които бог Македон говори на човечеството, естествено на македонски, а внушението е, че бялата раса трябвало да се нарича македоноидна. За по-удобно. Все пак северните гръцки съседи са по-скромни от своите учители и претендират за бащинство само над бялата част от човечеството. Но по друг пункт сблъсъкът е гигантски - вече 20 години гърците и македонците не смогват да си поделят Александър Македонски. Докато първите го изкараха едва ли не основател на гръцката нация, вторите наводниха и най-малките паланки в Повардарието с паметници на Аце Педеро (както галено го наричат неповлияните от македонистката пропаганда) в отчаян опит да покажат барем на туристите, че Александрос о Мегас всъщност е Санде Великиот.

Истината, че

великият завоевател всъщност не е бил нито грък, нито съвременен македонец,

обаче е еднакво игнорирана и в двете страни. Но какво тук значи някаква си истина? А и това е само началото. Макар че гръцките исторически съчинения от XIX в. следват традицията на античната елинска историография и приемат македонският цар за унищожител на древна Елада, българо-гръцкия сблъсък за Македония в началото на XX в. принуждава гърците бързо да намерят исторически основания за правото си над тази област (понеже етнически права са нямали - гърците в Македония са били механджийско-калугерска екзотика). И рушителят на древна Елада стана грък № 1 на античността. Понеже апетитът идва с яденето гърците ошетаха де що можаха в близката античност и покръстиха в елинизма Минойската култура (наричана от някои историци първата европейска цивилизация), пеласгите (основателите на Атина), Кадъм (митичният автор на азбуката, по принцип финикиец), Троя (нищо, че и тя е архивраг за древните гърци, Омир явно се е объркал), древните малоазийски цивилизации на Лидия, Ликия, Мизия и Кария (всички до една имащи нужда от преводачи, за да говорят с древните си гръцки съседи, а някои имащи и собствени азбуки). Въобще един истински исторически възродителен процес, ако мога така да се изразя, срещу който няма и кой да протестира - всички засегнати лица и култури отдавна са измрели и изчезнали.

Увлечението на гърците по чуждата история обаче не спря дотук и те откровено почнаха да се оливат.

Гърци станаха траките

(барабар с царете, колесниците и Орфей), дарданите, пеоните и илирите. Който не вярва да отиде в Ксанти и да види билбордовете рекламиращи Гърция, и по-специално северната и част, като родината на Орфей. Това, че траките и илирите са влели своята кръв и традиции в съвременните народи на българи и албанци изобщо не притеснява историко-клептоманите. От това те само правят извода, че българите и албанците всъщност са ... гърци!

Но да оставим античността, там всичко е гръцко, както стана ясно. Как стоят нещата в по нови времена? Ми как, по същия начин разбира се. Логиката е желязна - навсякъде, където просвещението на Балканския п-ов настъпва с учебници на гръцки език, живеят гърци. От Триест до Тулча, че и по-нататък, замъгленият поглед на днешният гръцки крадец, опа, историк, вижда само гърци. Това е все едно след време някой да реши, че Италианския лицей в Горна баня е основан от местните горнобански италианци. Логично, нали? А недай си боже и местното население да е православно - тогава просто няма как да не бъде гръцко. Понеже православието е първо гръцко, и после православие. Пък и на английски нали така си се казва - грийк ортодокс чърч, разбираш ли.

В този момент, като се заговорихме и за италианци, ще отворя кратка скоба. Това италианците са много прост народ, значи. Ако следваха челния гръцки опит, първо трябваше да се обявят за наследници на римляните, разбира се. Какво като не са римляни, те и днешните гърци нямат нищо общо с древните си адаши, ма какво от това? След това

да обявят всички романоезични народи също за италианци, но неосъзнати

- французи, испанци, португалци, каталонци, румънци. Автоматично историята им става римска, а видни личности като Наполеон, Луи XIV, Дон Жуан и Николае Чаушеску стават натурални италианци. Накрая обявават всички католици за полу-италианци, ма повече италианци, отколкото полу, и финито. Само че италианците не са умни като гърците и никога няма де се сетят, пък и трябва да затварям скобата, че преди всичко за друго ми беше думата.

Македонците, в желанието си да наваксат пропуснатото, са дали на света две култови фрази, които са еманация на световното малоумие.

"Немам докази, али тврдим",

рекол некой си мозачен инвалид. "Татко ми и дедо ми са такви, каков што сум и яз", рекол друг еден идиот. Ще рече човек, че не бащата е правил сина, а обратното. Но не се знае, в Македония всичко е възможно, и то без докази и свидетели.

Най-забавното от всичко обаче е да се наблюдава

титаничният сблъсък между двете водещи световни школи във фалшификацията на историята

Няма и как да бъде другояче - различните форми и прояви на деформации и малформации проявяват остра нетърпимост най-вече към себеподобните си. Понеже не е приятно да се видиш в огледалото, образно казано. Затова и по страниците на местните вестници в Македония Гърция често е наричана Hell ass, а гръцките вестници изписват името на северната съседка като Monkey donia. Забавлението е гарантирано за години напред, защото вероятността за това двете страни да се разберат дали човекът е произлязъл от македонеца или гърка, е нищожно малка. Още повече, че липсата на собствени исторически корени в двете изкуствени нации допълнително стимулира безумното мерене на ... истории помежду им. И дава пример за това докъде могат да доведат комплексите понякога - както хората, така и държавите им.