Областният бесен на Пътното, пак смениха ръководството

Мисия Варна

27-01-2012, 09:29

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Севдалина Казълова е новият ръководител на Областно пътно управление във Варна.

Шефката на Пътното Сийка Димитрова  е вече сменена,  заради ситуацията по пътищата снощи.

Областният управител Данчо Симеонов беше категоричен, че между ОПУ, ДАИ и Пътна полиция е нямало никаква организация и пътуващите не са знаели от къде да минат, за да не заседнат в преспите. 40 коли и 2 автобуса бяха вадени от Гражданска защита от снега по магистралатав продължение на часове.

"На 30 и 31 се очаква същата ситуация и ако и този път не си свършите работата, аз лично ще обсъдя вашата дейност с министър Лиляна Павлова." Областният управител беше изключително рязък към всички присъстващи на заседанието на кризисния щаб. Той самият цяла нощ обикалял горещите точки.

 „Първо бяха 47 машини, после докладвахте за 60. Аз вчера видях да работят 2“, каза Симеонов, визирайки ноща, в която хора бедстваха на магистралата в посока Варна. Същата вечер са обикаляли поне 20 машини с вдигнати гребла и  минавайки  покрай закъсалите и не са помагали.  

С реплики като "говорите общи приказки", "няма никакви резултати", "тряба да помагате на хората, а не го правите", той нападна най-вече шефката на ОПУ, но и почистващите фирми.

Областният управител изрази недоволство, че булевардите се чистят небрежно. „Минал снегоринът вляво, минал вдясно, а в средата на кръст голяма купчина сняг, всеки автомобил може да се забие в нея“, описа обстановката Симеонов.

Минути по-късно стана ясно, че Областният управител няма да чака нова издънка  и шефката на Пътното Сийка Димитрова  е вече сменена.

Севдалина Казълова е новият ръководител на Областно пътно управление във Варна. Тя е със статут на временно изпълняваща длъжността и бе назначена на мястото на Димитрова, съобщи радио Варна.