3,5 години затвор за Рашков

Новините

24-01-2012, 07:48

Снимка:

standartnews.com

Автор:

в. Труд

Всичко от Автора

От наказанието ще бъдат приспаднати месеците, които Кирил Рашков е лежал в ареста.

Три години и шест месеца лишаване от свобода за Кирил Рашков отсъди Асеновградският районен съд, съобщава „Труд”.

Рашков трябва да изтърпи наказанието в общежитие от открит тип при първоначален общ режим и да изплати обезщетение по гражданските искове на ищците Иванка Петрова и Веселин Христов - по 2 000 лева на двамата. Веселин Христов е вуйчо на убития в Катуница Ангел, а Иванка Петрова - негова настойница.

От наказанието ще бъдат приспаднати месеците, които Кирил Рашков е лежал в ареста. Той отказа коментар. Съпругата му Костадинка нарече присъдата „нагласена". Адвокатите обявиха, че ще обжалват. Това може да стане до две седмици пред по-горна инстанция. По-рано районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров поиска ефективна присъда от 4 години за Кирил Рашков и изтъкна и факта, че прокуратурата е завела дело за непристойно поведение на Цар Киро след едно от заседанията на съда, когато той показа среден пръст пред медиите на жителите на Катуница.

Жители на пловдивското село държаха пред сградата на съда запалени свещи в памет на починалия Ангел Петров, тъй като момчето беше прегазено точно преди четири месеца.