Полицейски бой за пет кутии ментови цигари

Новините

23-01-2012, 07:34

Автор:

в. Труд

Всичко от Автора

Бой, чупене на врати и разхвърляне на покъщнина по време на ареста в събота заради 5 кутии цигари с чужд бандерол

„Труд”, както и всички днешни издания, разказва за безпардонния арест, бой, чупене на врати и разхвърляне на покъщнина, разиграл се в събота и стоварил се на главите на столично семейство заради 5 кутии цигари с чужд бандерол.

Злополучните 100 папироси от марката “Марлборо”, тип ментол, са били единственото нещо, което маскирани полицаи иззели от къщата на сем. Начкови в софийското село Мировяне, след като насинили 57-годишния стопанин Петър Начков и нахлули вътре.

“Целият този ад, който преживяхме, е само защото дъщеря ни Ралица е основателка на фейсбук групата “Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ”, обясни вчера пред “Труд” съпругата на Петър Начков - Малина Начкова (45 г.).

Групата е създадена в началото на юли м.г. и вече има 2201 последователи. В интернет страницата са качени над 400 снимки и колажи, осмиващи управляващата партия. “Всичко започна, когато сестра ми Ралица се обади по телефона малко след 10 ч сутринта и притеснена ме попита какво става с родителите ни. В това време аз бях с приятеля си вкъщи. Оказа се, че докато тя разговаряла с майка ми, чула зверски крясъци. Мъжки глас викал като обезумял: “Пускай телефона, хвърляй чантата.” След това телефонът на майка ни не е отговарял”, разказа 22-годишната Габриела. Минути преди да получи злополучното телефонно обаждане от сестра си, майка й и баща й вече били арестувани.

“Излязохме в 9,20 ч от Мировяне и тръгнахме към Нови Искър, понеже съпругата ми беше на зъболекар. Оттам отидохме на Илиянци да си платим телефоните в офис на “М-Тел”, разказа несгодите си Петър Начков. В момента, докато колата им е спряна, но все още Малина и Петър не са излезли от нея, ги заобикалят група маскирани полицаи, които крещят като обезумели. “Говорех с дъщеря ми Ралица и тя ги е чула как ми викат да хвърля телефона. Сложиха ми белезници, наредиха ми да гледам към колата. Аз обаче с периферното си зрение видях, че мъжа ми са го измъкнали от другата страна и го ритат на земята в снега”, каза Малина Начкова. А съпругът й добавя: “Мен ме изтеглиха от колата, свалиха ме и започнаха да ме бият. Ритаха ме като куче”, оплаква се той. Петър Начков е с медицинско за нанесените му травми. Специалистът по съдебна медицина от катедрата към Медицинска академия д-р Атанас Христов го е освидетелствал часове след побоя. Лекарят е записал, че в резултат от удари с “тъпи предмети” Начков е получил охлузвания около китките на двете ръце, кръвонасядане на дясното око, оток на дясното коляно, както и травма на гърба. От становището на д-р Христов става ясно, че на Петър Начков са били причинени “болки и страдания”. Историята на бруталния според Начкови арест не спира дотук. След задържането им в Илиянци двамата са откарани в дома им в с. Мировяне, където последва обиск. Дъщерята Габриела се оплака, че е държана по бельо и чорапи при минусови температури, докато антимафиотите правят обиск.

“Почти съм убедена, че т.нар. арест не е зарди тези 5 кутии, а заради фейсбук групата, която създадох. Нито ние със сестра ми, нито родителите ми са престъпници. А аз създадох групата, защото смятах, че живеем в демократична държава и има свобода на словото.”