Традиционно във Варна най-проклината е инфраструктурата

Мисия Варна

19-01-2012, 16:26

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА КОЛЕВА

Всичко от Автора

Варненци класират най-сериозните проблеми на града, добивът на шистов газ се нарежда веднага след лошите пътища

Най-големите проблеми на варненци са лошата инфраструктура и непрозрачната работа на общинската администрация.

Това показва тазгодишното първоначално проучване на гражданско сдружение ДНЕС във Варна. След станалия вече традиционен проблем с лошата инфраструктура, тази година се нарежда и добивът на шистов газ.

"Анкетата има за цел да идентифицира основните проблеми на Варна и те да се представят пред местните управялващи. Миналогодишното проучване показа, че съвпадането на мнението на политиците и гражданите за проблемите на града е едва 17%", обясни председателят на ДНЕС-Варна Николай Димитров. Той уточни, че класацията не е окончателна, защото предстои анкетни карти да бъдат пуснати за още по-широко оценяване в четири регионални медии, сред които и ВарнаУтре.

Липсата на информиран и достъпен транспорт, места за паркиране, приет Общ устройствен план, работни места, чистота и озеленяване, също са посочени сред най-големите дефицити на Варна.

"След като бъде набелязан най-серизония проблем, започваме да работим по-него, като предлагаме конкретни решения, а не само да ги оповестяваме", каза още Димитров. За целта сдружението формира и контактна група, която да работи по незадоволителните сфери, съвместно с Общинския съвет и местната администрация.