Меркел хвали, но не обещава

Новините

19-01-2012, 11:25

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Борисов заедно с министрите Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Трайчо Трайков и Ивайло Московски бяха на двудневно работно посещение в Берлин

"Българският премиер ми обясни своите специфични виждания. Ще разговаряме за по-голяма гъвкавост, не можах да дам определени обещания, но ще видим какво може да се направи", цитира „Стандарт” думите на германският канцлер Ангела Меркел.

Така тя отговори на поставения от премиера Бойко Борисов въпрос защо държавите с лоша финансова дисциплина са облагодетелствани с 5% съфинансиране на европроектите, докато отличници като страната ни не получават подобни стимули.

Генерала поиска нашето съфинансиране също да се намали. Борисов заедно с министрите Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Трайчо Трайков и Ивайло Московски бяха на двудневно работно посещение в Берлин. За разлика от миналата година, когато Берлин бе скован от студ, този път Ангела Меркел посрещна Борисов с тържествена военна церемония. Премиерът бе приет с почести и изпълнение на химна, макар това да не се прави при работно посещение. На входа Меркел и Борисов приятелските се прегърнаха и целунаха.