Убийството на Лора ще е на бюрото на главния прокурор

Мисия Варна

17-01-2012, 17:19

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Велина Калинова

Всичко от Автора

Истинските мъжкари спират на пешеходните пътеки, бе посланието на майката на Валя от Бургас към варненските моторджий

"Къде е моралът?", "Не на условните присъди!, "Прокурори, обвинители или адвокати на подсъдимите", "Стига. Дайте предимство на живота".

С тези плакати се окичи живата верига против безумието на закона и условната присъда, която получи убиецът на Лора.

Днес се навършват шест месеца от както 23-годишният Диян Станчев със 113 километра в час блъсна момичето до като пресича на пешеходна пътека. На 4-ти януари той постигна споразумение с прокуратурата и получи две годишна условна присъда.

"Сезирали сме главния прокурор, искаме да върне делото. Ако това не се случи ще покажа на всички посланици в София това хвърчащо листче със споразумението, за да видят какво е правосъдието в България. Няма да спра, ще стигна и до Страсбург", сподели Нели, майката на Лора. Днес тя отново получи подкрепа както от близките на Валя, която бе убита на пешеходна пътека в Бургас, така и от семействата на децата загинали в Симеоновград.

Майката на Лора през сълзи каза, че иска да се срещне очи в очи с убиеца на дъщеря си и с родителите му. Никой от тях до сега не я е потърсил. Почернените майки вече месеци наред настояват за промяна в закона и за строги наказания срещу убийците на пътя, а не сключване на споразумения.

По темата в началото на февруари ще има кръгла маса в София, или поне така е обещал министър Цветан Цветанов. "Все още вярвам в правосъдието. Никой не е застрахован, не се знае чие дете утре ще бъде убито до като пресича. За убийците трябва да има справедливи присъди", каза Мария - майката на Валя от Бургас, която очаква дело на 7 февруари.