Оправдаха останалите седем от подсъдимите за "козирката-убиец"

Мисия Варна

17-01-2012, 10:45

Снимка:

© IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Според окончателното мнение архитектите, проектантите и строителният надзор не са виновни за инцидента, причинил смъртта на студентката Гергана Велинова.

Варненският окръжен съд оправда днес седем от подсъдимите за смъртта на студентката Гергана Велинова. 

Гергана загина в снежната буря на 2 януари 2008, а тялото й беше открито два дни по-късно под срутилата се козирка на офиса на "Райфайзенбанк" и "Първа инвестиционна банка" на бул. "Осми Приморски полк" във Варна.

Присъдата е подписана с особено мнение от единия съдебен заседател, но според окончателното мнение архитектите, проектантите и строителният надзор не са виновни за случилото се. Единственият осъден по делото остава осмият подсъдим - собственикът на фирмата-изпълнител на фасадата, който подписа споразумение още в началото на съдебния процес и така получи по-лека присъда.

Родителите на загиналата Гергана отказаха да коментират присъдата, но наетият от тях граждански обвинител Бранимир Балачев беше категоричен, че тя ще бъде обжалвана, тъй като пред съда не са застанали истинските виновници, а вината е понесъл само "плочкаджията".

Очаквайте подробности