Убиецът на Лора с условна присъда, правят жива верига около съда

Мисия Варна

09-01-2012, 14:45

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Майка й се връща по спешност от Гърция, потресена от новината. Делото е приключило без дори адвокатите на семейството да са информирани адекватно

Шофьорът на мотоциклета, който блъсна Лора докато пресича пешеходната пътека е осъден на 2 години условно с 4 години изпитателен срок.

Споразумял се е с прокуратурата, след като си е признал вината. Делото е приключило без знанието на близките на Лора, както и в пълно информационно затъмнение и за адвокатите им. Бащата на момичето просто получил призовка да отиде в съда да си вземе документите и от там разбира, че шофьорът, който отне живота на дъщеря му си е признал вината и получил условна присъда.

Майка й Нели, потресена от новината се връща утре по спешност от Гърция. "Ще направим жива верига около Окръжен съд. До колкото разбрах не можем да обжалваме. Искам да питам прокурор Катя Петрова колко са й платили? И ако беше нейното дете как щеше да постъпи? Ще се боря докрай, по корем ще се влача, но няма да оставя нещата така. Заклех се пред гроба на Лора", коментира за ВарнаУтре.бг Нели Петрова. Тя загуби 20-годишната си дъщеря на 17 юли миналата година. Мотоциклет, управляван от 23-годишен шофьор я помете на пътя.

В първият ден на септември във Варна имаше жива верига в памет на Лора. На фона на цветята по булеварда близките на момичето разказваха как не искат и да чуват за споразумение в съда или намаляване на присъдата след самопризнания.

Тогава и във Варна стартира подписка с искане за промени в Закона за движение по пътищата и жестоки наказания за убийците на пътя. В края на декември разбрахме от Нели, че подписката е в парламента и чака поредната кръгла маса, обещана от министър Цветанов.

Майката на Лора планираше да се завърне тук след 10 януари и заедно с Национално движение Червена пътека и роднините на Валя (която също загина на пътя) да внесат в общината искания за по-добри пътища и подобрение на пешеходни пътеки в опасни зони. Сега обаче ужасяващата новина за приключилото дело е на преден план. "Имам продкрепата на много майки, които загубиха децата си. Ще се борим в тяхна памет", сподели още Нели.