Майките бесни на Бойко Борисов, лъже за парите

Мисия Варна

06-01-2012, 15:54

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Отворено писмо с настояване за отговор ще бъде изпратено до премиера

E-mail протестът на недоволните майки влезе във втората си фаза.

Този път недоволството е от изказването на Бойко Борисов по време на откриването на надлеза на АМ Тракия до Нова Загора. Премиерът заяви: Държавата тази година вдига пенсии, майчинства, вдовишки пенсии, дава пари за инфраструктура.

"Бихме искали най-учтиво да ви уведомим, че "майчинските" не са увеличени, както сте цитиран да казвате. Съгласно чл. 11 на закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2012 г. се запазва се размерът на обезщетението - 240 лева, въпреки увеличението на минималната работна заплата на 270 лв.", контрират майките от Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" в отворено писмо до министър председателя.
Те припомнят и за протестите във връзка със запазването размера на обезщетението за отглеждане на дете до двегодишна възраст, организирани чрез Фейсбук.


"Майките очакваха актуализация на майчинските, особено след изказванията на министър Тотю Младенов в ефира на национални телевизии между двата тура на изборите, че това ще се случи. Моля, да ни разясните като на граждани на Р. България какво имате предвид с изказването си, както и дали българските майки все пак ще получат обещаното увеличение", завършва писмото на българските майки.