Роми искат ЕС да разследва размириците в Катуница

Мисия Варна

05-01-2012, 15:44

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Кирил Рашков като невеж в православната религия нарушил християнските канони пиейки кръв от костенурки

ЕС трябва да разследва инсцинировката с размириците в Катуница, заяви председателят на Федерация на обединените ромски общности Васил Данев.

Според думите му ромските общности търпят геноцид, включително и семействата, в които единият от съпрузите е циганин.

"Трябва да се изследва кой е виновен и под чия диктовка стана това. От ГЕРБ казаха, че не са те, защото са управляваща партия и все едно да си направят харакири, ако те са предизвикали този конфликт между етносите. Други експерти казаха, че не са нито ВМРО, нито Атака. След случката циганите потърсиха помощ от Ахмед Доган и това помогна на ДПС на изборите. Всичко около протестите се е ръководило от нелегална организация с нелегално ръководство. Но не съм врачка да кажа коя е", коментира пред медиите Данев.

По темата за Кирил Рашков, лидерът на ФОРО коментира, че като невеж в православната религия е нарушил християнските канони, като е пил кръв от костенурки. "Той не е правил само лоши работи. Давал е много пъти на български общности пари и лекарства", добави още Данев.

Относно митрополит Кирил и дарението на Линкълна председателят на ФОРО коментира, че богатите спонсорирали, за да си оправдаят греховете, а всеки имал право да получава подаръци. "Кой би отказал една кола? Линкълнът е от руски богаташ, там, където е учил митрополит Кирил. Такава е системата - взаимоотношенията са дай ми - вземи", обобщи Васил Данев.