Българин разкрива световна измама за $ 1100 млрд.

Новините

04-01-2012, 07:08

Снимка:

в."24 часа"

Автор:

в. 24 часа

Всичко от Автора

Американският гражданин Кийнън, който живее в България, представлявал група богати азиатски семейства, наречени с общото название “семейство Драгон”

„24 часа” публикува сензационен материал за американец, живеещ в България, който съди ООН,

Световния икономически форум, италианското правителство и други авторитетни институции и личности в конспирация за кражбата на над 1100 милиарда долара под формата на финансови инструменти. В делото свидетели са български граждани, сред които и бивш разузнавач.

Историята звучи като сценарий за филм за световната конспирация, но е напълно реален факт. За безпрецедентния иск, сред ответниците по който са още Силвио Берлускони и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, съобщи специализираното онлайн издание “Кортхауснюз”, което следи правния живот в САЩ. Искът е заведен в окръжния съд на южния окръг на Ню Йорк на 23 ноември от Нийл Кийнън. Заявлението е от 111 страници. Ищецът е представляван от адвокат Уилям Мълиган - младши от адвокатска кантора “Блейкли, Плат & Шмит”.

В документа за Кийнън се подчертава, че е американски гражданин, който живее в България, без да се посочва точен адрес. Той представлява група богати азиатски семейства, наречени с общото название “семейство Драгон”. През 2009 г. те му доверяват разписки от Федералния резерв за $ 124,5 млрд., две държавни облигации за управление в Япония на номинална стойност $ 19 млрд. и американска облигация “Кенеди” на стойност $ 1 млрд. Според Кийнън само лихвите по тези книжа са за над $ 1000 млрд.

“Семейство Драгон избягва публичната известност. По наша информация то действа за благородни цели и напредъка на света в непрекъсната координация с по-високите нива на световните финансови организации, в частност с Федералния резерв на САЩ”, твърди Кийнън. През миналия век семейството е натрупало голямо състояние, предоставяйки на банките на Федералния резерв и на правителството на САЩ активи в злато и сребро чрез сметки в Швейцария. Срещу това то получило различни ценни книги, облигации и сертификати като тези, описани в иска.

Ищецът твърди, че бил упълномощен от азиатците да избере някоя регистрирана програма за частно предлагане (т.нар. прайвът плейсмънт инвестмънт) в името на глобални хуманитарни цели. В забележителната си жалба, пише “Кортхауснюз”, Кийнън твърди, че преди години правителството на САЩ е получило огромно количество пари в злато и други благородни метали от семейство Драгон и че парите били предоставени на Федералния резерв в подкрепа на долара, който се превърна и в момента продължава да е световна резервна валута.