Опозицията не изключва предсрочни избори

Новините

04-01-2012, 07:06

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Труд

Всичко от Автора

Динамиката на политическия процес предполага стъпка към предсрочни избори, смятат политолози

Според анкета на “Труд” сред парламентарните партии версията, че ГЕРБ може да се откаже предсрочно от властта, споделиха политици от опозицията и политически анализатори в първите дни на годината.

“Само ГЕРБ може да провокира предсрочен вот. Смятам, че ще има калкулации в тази посока, защото при една неблагоприятна в икономически и общодуховен план година, оставането за редовните парламентарни избори би донесло допълнителни негативи”, каза Емил Георгиев от Института за модерна политика пред агенция “Фокус”.

“В България нещата не вървят добре от икономическа гледна точка. Динамиката на политическия процес предполага стъпка към предсрочни избори”, добави и политологът Огнян Минчев пред Би Ти Ви.

Една от версиите за оттеглянето на ГЕРБ от властта гласи, че изборите за нов парламент може да бъдат насрочени около предстоящия тази година конгрес на БСП, когато левицата ще се занимава с вътрешните си борби за лидерство. Единствените, които засега отричат варианта “предсрочен вот” са представителите на управляващата партия.