Фалитът на община Варна се отлага

Мисия Варна

28-12-2011, 16:32

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

40 минути продължи общественото обсъждане на проекта за бюджет. Зададен бе само един въпрос

Община Варна няма да фалира. Казвам го, защото все чувам въпроси от рода на "Хайде де, иде ли?". Това заяви с типичното си "тънко" чувство за хумор кметът Кирил Йорданов по време на така нареченото публично обсъждане на бюджет 2012 и добави, че годината приключва без неразплатени задължения.

В рехав състав по отношение на присъствието на случайни граждани мероприятието продължи 40 минути. По план трябваше да бъде два часа. Зададен бе един единствен въпрос от Татяна Иванова, станала известна преди време с дейността си в Сдружение за обществена самозащита ЕДНО. Тя попита кога всички 16 селищни образувания ще имат канализация, тоест до кога всичко ще е на фаза инвестиционно проектиране. По думите на Петър Радушев-началник на дирекция "Международни програми и поректи и международно сътрудничество" за реализацията на мащабната инвестиционна програма в областта на ВиК структурата ще се разчита на европейски средства, ще има приоритизиране на най-належащите обекти, но за цялостно изграждане можем да говорим между 2020-та и 2030-та година.
Отчетът за 2011-та година и проектът за бюджет 2012 са на страницата на община Варна в интернет. Желаещите да изразят мнение и да зададат въпроси, свързани с параметрите могат да го направят на телефон 668-208 и 668-383, както и на e-mail: [email protected], [email protected].