Бойко към Русия: Няма да платим!

Новините

28-12-2011, 07:47

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

България обяви преди три седмици, че се оттегля от проекта "Бургас-Александруполис”, в който участва заедно с Русия и Гърция

Няма да платим и лев за петролопровода "Бургас-Александруполис”, заяви премиерът Бойко Борисов в Русе, цитиран от „Стандарт”.

България обяви преди три седмици, че се оттегля от проекта, в който участва заедно с Русия и Гърция. Тръбата трябваше да пресече Черно море, а горивото да се разтоварва на понтони в Бургаския залив. България обаче не е плащала вноските си от 2009 г. Според вицепремиера Симеон Дянков страната ни може да излезе от проекта без санкции.

"Разходите по строителството на тръбата ще бъдат изчислени и представени за погасяване на българската държава", заяви обаче пред журналисти в град Нефтекумск руският министър на енергетиката Сергей Шматко.

"Моите уважения към господин Шматко. Пожелавам му весела Коледа и честита нова година", допълни Борисов вчера, сигурен, че няма да се стигне до плащане на неустойки. Борисов бе в Русе за откриването на ремонтираната сграда на операта и пречиствателната станция.