Режат видеонаблюдението, ако МВР не развърже кесията за Варна

Мисия Варна

20-12-2011, 14:38

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Полицията ползва, но не плаща за уличния "Биг Брадър". Ще информират министър Цветанов с писмо, че времето изтича, а преговори няма

Края на януари е срокът, в който трябва да стане ясно ще плаща ли МВР за уличния "Биг Брадър"

или достъпът до видеонаблюдението ще бъде отрязан. Вчера се проведе извънредно общо събрание на „Варна Ефкон" ООД - съвместното дружество между Община Варна и българското представителство на австрийската компания "Ефкон АГ".

Оказва се, че някой трябва да плати висящите 2 млн. и 400 хил. евро, а за сега желаещи липсват. Едно от решенията от събранието е, че ще се пише писмо на министър Цветан Цветанов. За сега не е ясно и с кого точно трябва да се преговаря, за да започне МВР да си плаща, както прави това примерно за софийското видеонаблюдение.

Община Варна е на чисто по отношение на финансовити си ангажименти по уличния "Биг Брадър". Редът във Варна изисква средства и поддръжка на системата, категорични са от  "Ефкон".

Единственият ползвател на системата за видеонаблюдение във Варна и единственият, който извлича ползи, без в същото време да участва в нейното финансиране, сервиз и поддръжка, е Областната дирекция на МВР-Варна, твърди управителят на „Варна Ефкон" ООД Евгений Жечев.

Повече за сагата с "Варна Ефкон" ООД четете тук.