Лекуването като самолечение

Архив Варна

18-12-2011, 17:43

Автор:

ДРУМКА ХРИСТОВА

Всичко от Автора

Четири рецепти на Петър Димков за лечение и профилактика на грипа.

Лечителят Петър Димков е проучил и изпробвал над 6000 рецепти за всички болести.

Те са събрани в неговата тритомна "Българска народна медицина" - истинска Библия на здравето.

За Димков няма тайни в болестите и изкуството на лечението им. При всички случаи той обръща особено внимание на самолечението.

"Само болният в безсъзнание трябва да се "остави" на лекаря специалист, без да участва в лечението", казва Петър Димков. "Моята стратегия винаги предполага най-живо участие на болния в изпълнението на рецептите като условие той да се съсредоточи над лекуването."

Всяка неделя ще публикуваме по един от ценните съвети на Лечителя Петър Димков.

Като за начало ви предлагаме четири рецепти за лечение и профилактика на ГРИПА.

Червен кантарион

Приготвяме отвара от червен кантарион - 1 супена лъжица листа и цвят се варят 5 минути в 250 г вода. С тази отвара се пият прахове, приготвени от следната смес: индийско орехче (мускатно), нишадър на прах, винена киселина - по 10 г от всяко. Размесват се добре и се разделят на дози по 1 г. Прахчетата се вземат 3 пъти на ден след ядене.

След приемането на всеки прах може да се вземе и лъжичка мед. Рецептата не се препоръчва за болни от хемороиди, колит и язва.

Кромид лук

Глава кромид лук се нарязва и посипва с 2-3 чаени лъжички захар и се оставя за една нощ. На сутринта полученият сок се изпива. Повтаря се няколко пъти по време на епидемии от грип.

Чесън

Три скилидки чесън се обелват и счукват в дървен хаван, прибавя се 1 супена лъжица винен оцет, 1 супена лъжица вода и 1 чаена лъжичка захар. Приемат се общо 3 супени лъжици от тази смес - 3 пъти по една лъжица.

Чесън и ракия

Двеста и петдесет грама обелени скилидки чесън се поставят в 1 литър ракия или водка в шише на слънчево място, като престояват 14 дни. Получава се тинктура, която се пие преди ядене половин чаена лъжичка всеки ден, независимо дали има епидемия от грип. Действа предпазващо.

Не забравяйте, че профилактиката е най-доброто лечение.

Хранете се природосъобразно и доброто здраве няма да ви напуска.

Бъдете здрави!