Братът на Кирил Аспарухов е задържан в Петрич заради фалшиви дипломи

Мисия Варна

14-12-2011, 16:53

Снимка:

bTV.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Бившият полицай Огнян Тимов обяснил, че не е фалшификатор, а просто е помагал на хора в попълването на различна документация

Полицията в Благоевград задържа бивш полицай за фалшифициране на документи, съобщи bTV.

В дома на 59-годишния Огнян Тимов от Петрич са открити готови бланки за свидетелства за завършено основно и средно образование, както и удостоверения за психическа годност, необходими за издаване на шофьорски книжки.

Икономическа полиция прави обиск на жилището на Тимов по получен сигнал, че бившият полицай изработва фалшиви документи и после ги продава. Иззети са готови бланки, копия на дипломи, както и пишеща машина. Освен това по данни на полицията мъжът правил и удостоверения за психическа годност.

Огнян Тимов е задържан за 24 часа, след което е освободен до приключване на следствието. Екип на bTV откри бившия полицай в дома му в Петрич. Обяснява, че не е фалшификатор, а просто е помагал на хора в попълването на различна документация, най-вече декларации за социалното и данъчната служба.

"Ако мислите, че тук е свръх съвременно работно студио за изработване на такива фалшификати, кажете какво и ще ви изработя. Това е пълна глупост и лъжа”, казва Огнян Тимов.   

В дома му са намерени и 2800 лева, според полицията били на клиенти.

Обяснението за парите дава брат му - варненският шоумен Кирил Аспарухов. 

"Те са, за да подготвим конкурса "Южна перла", на който организатори сме аз и Кирил Скалата. Той си замина за София, за да подготви снимачен екип с манекенки, за да правим предварително реклама и аз оставих тези 2 800 лева описани в плик, написан за него с инструкция кое за какво отива”, обясни Аспарухов.

Ако се докаже вината му, Тимов може да влезе в затвора за десет години.