Съдът ще умува за здравето на Иван Славков след празниците

Мисия Варна

13-12-2011, 17:08

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Процесът срещу Славков, който е подсъдим за ръководене на организирана престъпна група, трябваше да продължи днес

Нова съдебномедицинска експертиза за здравословното състояние на бившия общински съветник от ДПС и собственик на на ПФК „Спартак“ Иван Славков назначи Варненския окръжен съд.

Според резултатите от нея съдът за пореден път ще решава дали ще пусне подсъдимия в домашен арест след 3 години, прекарани зад решетките.

Процесът срещу Славков, който е подсъдим за ръководене на организирана престъпна група, трябваше да продължи днес. Съдът обаче не успя да заседава тъй като Славков и неговите защитници заявиха, че подсъдимият не е в състояние да участва процеса заради влошеното си здравословно състояние. Адвокатите представиха медицински документи от затворническата лечебница.

Назначената комплексна съдебно-медицинска експертиза включва специалисти по ортопедия, гастроентерология. психиатрия и психоанализа, неврология и неврохирургия.

Следващото заседание е насрочено за 24 януари 2012 година, като се предвижда процесът да продължи до 27-и. Дотогава трябва да е готова и новата експертиза и съдът да реши ще пусне ли Славков или той ще се лекува в лазарета на затвора.