Цветът на 2012-а е „Мандаринено танго”

Новините

13-12-2011, 13:00

Автор:

ХРИСТИНА МАРИНОВА

Всичко от Автора

Влезте в Новата 2012-а година с танц с този жизнен и привлекателен червеникав оранж.

Цветът на 2012-а е екзотична смес от портокалово-оранжево и червено и се нарича „Мандаринено Танго” (Tangerine Tango), съобщи експертът в областта Pantone.

"Сложният, но в същото време драматичен и съблазнителен цвят „Мандаринено Танго” е с много дълбочина", казва Леатрис Ейзман, изпълнителен директор на Pantone Color Institute. "Напомняйки за лъчистите сенки на залеза, този цвят свързва прилива на адреналин на червения цвят, с лекотата и топлота на жълтото, за да образува един привлекателен за окото, магнетичен цвят, който излъчва топлина и енергия”, допълва тя.

През последните няколко години оранжевият цвят доби широка популярност, както сред дизайнерите, така и сред потребителите. Провокативен и търсещ внимание „Мандариненото Танго” е особено привлекателен и в мъжката и в дамската мода. Модни дизайнери, сред които Tommy Hilfiger, NanetteLepore, Cynthia Steffe by Shaun Kearney, Elie Tahari и Adrienne Vittadini, включват този атрактивен цвят в своите пролетни колекции. А забавният, жив традиционен есенен оттенък, със сигурност ще осигури актуалност на цвета до края на годината, твърдят експертите.

Победител в козметиката, заради своята универсалност „Мандариненото Танго” е малко екзотично, но много приятелски по незаплашителен начин. Добавете страстен нюанс към устните, бузите и ноктите с този цвят, съветват от Pantone.

Като неочакван цвят за сенки за очи, „Мандаринено Танго” е допълваща противоположност, която подчертава сините и зелените очи, а когато се съчетае с кафяви, носи усещане за кехлибар.

Енергизирайте интериорните пространства с шарени мандаринени аксесоари. Възглавници, спално бельо и съдове в кухнята, този цвят ще добави пикантност към всяка стая. Вземете електронен уред за дома, или лична електроника, като телефон и музикален плейър, който да е в освежаващия цвят.

Pantone Inc е една от най-големите компании за производство на бои и платове, която е известна със своята система за стандартизация на цветовете. Pantone Color Institute до голяма степен определя цветните тенденции за мода в облеклото и индустрията. Те имат име за всеки нюанс на всеки цвят под небето и правят серия от проучвания, преди да обявят цвета на годината.

Припомняме, че цветът на 2011-а „Орлови Нокти” (Honeysuckle), ни насърчаваше да се изправим пред ежедневните проблеми с ентусиазъм и жизненост. Изборът на Pantone за 2010-а пък беше „Тюркоаз”, който носеше ваканционен дух през годината.

Червеникаво-оранжевият дух на „Мандариненото Танго” презарежда енергията ни през 2012 г. за да продължим напред, твърдят модните специалисти.