Слънце грее, родител пее

Новините

05-12-2011, 17:53

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

МАРИАН ЖЕЛЕВ

Всичко от Автора

В този ред на слънчеви мисли можем да добавим и новината, че утре ще грейнат две елхи в центъра на Варна.

Още с изгрева на слънцето денят обеща, че ще е топъл и приятен за разходки. Нищо, че е понеделник.

Все пак се настройваме с топло чувство за предстоящия Никулден. И няма как добрите новини да не потекат като жадувана изворна вода.

Говорим за решаването на един проблем, от който Варна страда от няколко години насам – недостиг на места по детските градини. Само патили родители знаят какво е да се редиш на опашка в ранни зори на 3-ти януари, да разчиташ на компютъра да те класира и да те е яд, че се бориш с голи гърди срещу статистическата фраза „демографска криза”. От Община Варна, въоръжени със стратегия обещават, че до петнадесет месеца проблемът ще изчезне, та дори по детските градини ще се направят и физкултурни салони. Родителите – особено бъдещите, могат да си отдъхнат и да се отдадат на самостоятелни и плодотворни планове.

В този ред на слънчеви мисли можем да добавим и новината, че утре ще грейнат две елхи в центъра на Варна. Коледна музика ще има, но в предпразничните дни ще бъде тихо, защото шумът би пречил на съдебните заседания.

Слънчевото време предразполага към позитивни мисли. Но няма да е за дълго така. От средата на седмицата, та даже от вторник, слънцето ще ни помаха с ръка. В някои части на България се очаква да завали сняг. И онези, които точно в този момент искат да отидат на басейн, ще трябва да си потърсят такъв с покрив. Или ако предпочитат басейн „Приморски”, да почакат до 2012 година, когато ще приключи третия етап от реконструкцията му, а именно изграждането на закрит басейн.

Лошото време не е задължително да бъде съпътствано с неприятни новини. В подобен като днешния понеделник, човек трябва да се зареди с положителна енергия. И колкото по-голям му е „резервоарът”, толкова по-дълго ще ходи усмихнат, ведър, а защо не и влюбен.