Горящи коли – ще има ли нови?

Новините

01-12-2011, 11:49

Автор:

МАРИАН ЖЕЛЕВ

Всичко от Автора

И във Варна вчера горяха коли – с тази разлика, че очевидно става въпрос за неизправност. Води се следствие.

„Животът ми е скапан, безработен съм и имам дългове, а тези с луксозните коли са по-добре и си го заслужават”

– това са обясненията на 27-годишния мъж, заловен от полицията в Берлин за палежа на над 100 автомобила, предимно от скъпи марки – BMW, Audi и Mercedes. Случаят е от октомври тази година.
Полицията там издирва и други извършители на палежи – общият брой на пострадалите автомобили е близо 500.

Версиите, по които се работи за палежи на коли в България, са много. Като се започне от развилнели се футболни фенове или отмъщение на застрахователи, мине се през идея за сплашване на хората от страна на бъдещи собственици на платени паркинги, за да се стигне до апокалиптично настроени групи. Прави впечатления, че колите не са непременно скъпи и нови. Но това не изключва палежите да са от отчаян и завистлив човек.

Младежът от Берлин е палел автомобилите по следния начин: Насочвал е под колата или срещу гумата горелка за барбекю.

Снощи в София бяха запалени още две коли, като по-малко от денонощие преди това десетима собственика се разделиха с возилата си. Разследващите все още не дават обяснение по какъв начин са запалени те. Но призовават, който има информация за тези престъпни деяния, да я предостави на полицията. Целта е да се свали колкото се може по-скоро напрежението от гражданите, както и да се предотвратят час по-скоро нови инциденти.

И във Варна вчера горяха коли – с тази разлика, че очевидно става въпрос за неизправност. Води се следствие.