Пазете успелите Българи!

Спорт

16-11-2011, 14:58

Автор:

КРАСЕН КРАЛЕВ

Всичко от Автора

Как така оставката на един представител на тази социална прослойка, някой си доц. Томов, се превърна в една от най-обсъжданите и преекспонирани теми в оскъдния ни на духовни ценности живот?

Не е моментът да обсъждаме защо този акт на една безлична личност, част от социологическото общество (създадено от Държавна сигурност не да отразява, а да манипулира общественото мнение в годините на прехода), предизвика такъв обществен интерес. 

Моралът на българската "академична мисъл" стигна дъното.

Как така оставката на един представител на тази социална прослойка, някой си доц. Томов, се превърна в една от най-обсъжданите и преекспонирани теми в оскъдния ни на духовни ценности живот?

Не е моментът да обсъждаме защо този акт на една безлична личност, част от социологическото общество (създадено от Държавна сигурност не да отразява, а да манипулира общественото мнение в годините на прехода), предизвика такъв обществен интерес. По-важното е да коментираме защо поредният опит за евтин ПР на гърба на един от най-известните и успели  българи - Христо Стоичков, не предизвика наистина мислещите хора на България да защитят едно от малкото имена, които поставят страната ни на световната карта. Редом до славата и приноса за популяризирането на нашата България на Христо Стоичков, поставям и успехите на едно друго гениално момче - Димитър Бербатов. Той също стана жертва на подобни комплексирани индивиди, опитващи се да градят своята популярност като маргинализират всичко, което тези успели българи са направили за името на нашата Родина.

Повярвяйте ми - "Томовците" не заслужават нашето презрение. "Томовците" не са авторитети дори и в това, за което имат дипломи от Държавна сигурност. Те са хора, които никога не са получили обществено признание, защото продават морала си и името си за дребни пари. Нещо, което Стоичков и Бербатов не се правили. "Томовците" са хора, на които никой в света не обръща внимание заради скромните им възможности в сферата, в която работят. За разлика от Стоичков и Бербатов.

"Томовците" са хората, заради които ние предпочитаме нашите деца да не учат в български училища. В същото време хиляди българчета искат да притежават духа на победител на Стоичков и гения на Бербатов. "Томовците" са хората, които въпреки скромните си познания в една сфера, в която европейските им колеги са достигнали до огромни висоти, не се свенят в опитите си да омаловажат признанието на целия свят към таланта и духа на тези успели българи. Те са хората, които никога, ама никога няма да признаят, че българската "АКАДЕМИЧНА" МИСЪЛ е толкова изостанала, че никой, ама никой в света не би им обърнал внимание. Те не харесват Стоичков и Бербатов просто защото са успели и целият свят говори за тях. Те не харесват Стоичков и Бербатов, защото учат българите как да побеждават. Те не харесват Стоичков и Бербатов, защото НЕ ИСКАТ българите да успяват.

Защото така са програмирани от Държавна сигурност – да направят от българите лесно манипулируемо стадо, което да не е научено да се бори и побеждава.

Да, България е родила музиканти и художници, пред таланта на които се прекланя целият свят. Нито един от тези велики българи не би посегнал на успехите на друг талант, пък бил той и далеч от духовната сфера. Ние знаем малко за тях, защото просто това е медийната конюнктура. Тези хора са достойни българи, защото те знаят колко труд, мъки и себеотдаване се изискват от един талант, за да успее и получи световно признание. Тези духовни хора никога, ама никога не биха си позволили да принизят успеха на един българин, макар и спортист. ТЕ не са доценти или професори в измислени университети, които раздават евтини дипломи срещу жълти стотинки на мутри и манекенки.

За "Томовците", никой няма да си спомня след 5 години, дори и тези, които са им плащали по 200 лева за изпит. Но за победителя Стоичков, за гения Бербатов, за гения на художника Емил Стойчев, на скулптора Вежди Рашидов, на певците Борис Христов и Николай Гяуров, на диригента Ваня Монева, на Джон Атанасов, на Валя Балканска, всички ще говорят дълго след смъртта ни.

Аз съм завършил необременено от комунистическата идеология на презиране на успялата личност образование - Медицинския университет във Варна. Аз се прекланям пред световния успех на всички български спортисти, лидери и духовни водачи. Аз  презирам "Томовците", чиято ценностна система за успех се изразява в прибирането на 200 лева за даден изпит.

Затова дъщеря ми никога, ама никога няма да учи в университети, в които преподаватели са доценти и професори от типажа "Томов". Защото дъщеря ми ще бъде възпитавана да бъде победител като Стоичков и духовна личност като Емил Стойчев. Напук на плана Луканов, напук на плана Ран-ЪТ, напук на плановете на всички дебилни доценти, които възпитават децата ни на омраза към успелите Българи! Колкото по-рано тези си подадат оставките, толкова по-добре за българския народ!

Господ да пази успелите българи!