Летящите танцьори от „Сухишвили“ се завръщат във Варна

Мисия Варна

09-11-2011, 16:05

Снимка:

sukhishvili.com

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

„Сухишвили“ ще разтърсят Варна на 11-ти Ноември в зала Конгресна от 20 часа

След като през март тази година Националният Балет на Грузия „Сухишвили“ разтърси София и Варна с невероятните си танци, можем да ги очакваме отново през Ноември.

Обиколили света три пъти, изнесли над 10 000 спектакъла в 88 държави, пред повече от 50 милиона зрители, „Сухишвили“ безспорно се превърнаха в любимци на българската публика и дори си спечелиха прозвището „Летящите Грузинци“.

През март трупата изнесе един концерт във Варна и два във столицата. Организаторите от „Дегрис“ разказват, че за София е бил предвиден един спектакъл, но билетите  били изкупени буквално за дни и последвали многобройни обаждания и писма от желаещи да видят чудото „Сухишвили“.  Поради изключително натоварения график на трупата, не е имало възможност да останат още един ден страната ни, за това бе обявен допълнителен, по-ранен спектакъл в същия ден. И така два пъти за един ден „Сухишвили“   напълниха до краен предел зала едно на НДК и омагьосаха  повече от 8 500 човека. Ситуацията във морската ни столица не беше по-различна. Зала Конгресна на ДКС се оказа прекалено малка за всички, които искаха да видят това невероятно шоу и бяха поставени 600 допълнителни стола.

Поради огромния успех на спектаклите и хилядите копнеещи да видят „Летящите Грузинци“ отново , организаторите от „Дегрис“ обявиха, че в началото на Ноември стартира Балканско Турне на „Сухишвили“.  Турнето ще обхване Гърция, Румъния, Сърбия и България. В момента тече трескава подготовка около турнето и всичко се пази в голяма тайна, но обещават големи изненади и зрелище на сцената.

Това, което успяхме да разберем е, че „Сухишвили“ са останали очаровани от българската публика и от нашата култура. Имали са възможността да опитат традиционни гозби и дори да видят автентични фолклорни танци. Специално за любимата си публика те разработват български народен танц, който ще бъде включен в програмата на турнето. Какъв точно е танца остава тайна…

„Сухишвили“ ще разтърсят Варна на 11-ти Ноември в зала Конгресна от 20.00 часа, а на следващия ден - 12-ти Ноември и столичани ще могат да се насладят на това невероятно шоу в зала 1 на НДК от 20.00 часа.

Билети можете да закупите от билетните центрове на НДК, ДКС Варна и мрежата на Ивентим.