Защо си тръгват талантите на X Factor?

Варна Лайф

08-11-2011, 01:53

Снимка:

facebook.com/ xfactorbulgaria

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Тази вечер в X Factor – първа публична изява на Любо от „ТЕ” след инцидента на Варненската сцена на 14 Август

Тази вечер в музикалното шоу X Factor Любо от група „ТЕ“ за първи път  

ще се появи пред публика, след като счупи крак по време на концерт за Деня на Варна. Както ВарнаУтре.бг първи писа, той претърпя и операция в родния Плевен. Довечера той се включва като съдия на мястото на Васко Василев.

Надеждите на зрителите и феновете за честно журиране са възложени на Любо.

В последните седмици се загуби яснотата при гласуването на журито, говори се едно, прави се друго, недоволстват зрителите. Страдат участниците и публиката. Талантливите изпълнители биват елиминирани.

Музикални специалисти в журито на моменти са на коренно различни мнения. Според Мага изпълнителят вие като вълк, според Поли Генова си е изпял песента перфектно и т.н.

Зрителят се лута и не успява да разбере какво се търси: ефектно сценично представяне или великолепни вокални способности - веднъж си тръгва фалшиво пеещ, после перфектен глас, но с по-сковано представяне на песента.

При по-внимателно и проникновено наблюдение се забелязва как някои от  членовете на журито, дърпайки „музикалното чердже” към себе си, ощетяват изпълнителите и зрителя, за да спасят от елиминация своите подопечни или, още по-зле – за да си отмъщават за вече елиминирани такива.

Миналия вторник Мага скастри перфектното изпълнение на Маги от отбора на Мария Илиева, а жалкото представяне на Ангел и Моисей възнагради с похвала.

Феновете, заради които всъщност се прави шоуто, също недоволстват. Бърз поглед из форумите показва разочарованието на зрителя:

Plashimira Strashimirova · Sofia, Bulgaria
Как може да отпадне това талантливо момиче,което има страхотен глас и хубава визия съчетана със собствен стил Изграден изпълнител и страхотен човек-малко са хората ,които ще кажат добри думи за конкуренцията си преди окончателния резултат Oчевидно в това шоу се толерира кича за сметка на таланта

Gio Giev ·  Top Commenter · Medovene, Ruse, Bulgaria
От тримата най-добри соло изпълнители двама са вече аут.. ммм чудя се вече какво ще слушаме, че то май не остана много за слушане?
Благодаря ти, Маги беше страхотна от самото начало до края! Радвам се, че шоуто не успя нито да те смачка, нито да те промени, а от това по-важно - здраве му кажи! Каквото и да приказват хората ( вчера те имаха за много мотивирана, а днес ти казаха, че ти липсва мотивация (смях! я си прегледайте репликите)) те няма да успеят да променят факта колко добре пееш и ще пееш. А победителят във формата най вероятно ще изпее една песен и след това ще стане отново неизвестен, понеже за истински певци тук просто място няма. Но пък на истинската сцена винаги има.

Сред форумите се шири мнението, че Мага си отмъщава за изгонените си участници над 26 години. След концерта за Хелоуин меломаните започват да римуват името на композитора с това на Баба Яга.

От участниците на Мага остана само Александра, Мария Илиева е само със Стела, Поли представя Voice of Boys и Ангел и Моисей, а момчетата (менажирани от серия от заместници на вечно отсъстващия Васко Василев) са Богомил, Рафи и JBL.

Ако искате да продължите да слушате и гледате вашите любимци, гласувайте за тях. Веднъж попаднали в лапите на Мага – лошо им се пише.