Антон Луков: В община Варна данъците и таксите се увеличават всяка година

Мисия Варна

20-10-2011, 20:26

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Данъците и таксите не са увеличавани от 2008 г., наемите - от 2005 г., няма да се увеличават и занапред", категорично заяви Кирил Йорданов на нарочна пресконференция днес.

По този повод конкурентът му Антон Луков, кандидат за кмет от коалиция “ДА ЗА ВАРНА”, заяви:

Това абсолютно не отговаря на истината!

Почти всяка година се променят или коефициентите за зона, или за стартова базисна наемна цена, или за коефициент на конструкция на обекта, или цената на кв.м за наемните цени и всеки наемател или търговец може да го потвърди.

Справка:

1. НАРЕДБА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕТО И АДМИНИСТРИРАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ВАРНА – почти всяка година се променят стойностите, а в някои – по два пъти в годината са променяни таксите и цените. Последна промяна на цени – през лятото на 2009 г.

2. М Е Т О Д И К А за определяне на стартови базисни цени …… за отдаване под наем на нежилищни имоти и вещи-общинска собственост.

Тези непрекъснати промени ( и то само в покачване на цените, но не и на намаляване) удрят най-вече малкия и среден бизнес във Варна. Големият удар беше последното вдигане на цените през лятото на 2009 година, когато търговците бяха ужасени, защото цените и таксите за търговските им обекти бяха увеличени почти 3 (три) пъти.