Зад всеки успял (кандидат за) кмет стои една силна жена

Мисия Варна

17-10-2011, 15:17

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ, Фейсбук

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Предлагаме ви бърз поглед на тема жените, които стоят до/зад, а в някои случаи дори пред  кандидатите за кмет на Варна.

Дали са „Отчаяни” не се знае, но те са кандидат-кметските съпруги.

Предлагаме ви бърз поглед на тема жените, които стоят до/зад, а в някои случаи дори пред  кандидатите за кмет на Варна.

Списъкът със съпруги на досегашния кмет Йорданов е почти толкова дълъг колкото и списъкът с партии, които са го подкрепяли през всичките му мандати.

Малко известна е първата му съпруга Даниела Горанова. Дъщеря на известен варненски лекар. Завършила е история на изкуствата, а след това мениджмънт и маркетинг в Икономическия университет във Варна. Била е собственичка на скандалния гей клуб "Спартакус" край морето, журналистка, след това дори член на директорския борд на летище Варна и шеф на... дирекцията по експлоатацията.

След нея е хубавицата Бояна, която е с 20 години по-млада от Йорданов. Тя се изявява като фотомодел и манекен.

Днес Бояна Стоева отглежда красиво момиченце, което обаче не е плод на любовта й към Кирил Йорданов. Малката принцеса е родена в следващия брак на Бояна с опонент на Йорданов в кметската битка – някогашния му заместник и финансист Димо Стоев. Любопитна подробност е, че и Стоев, и Йорданов са родени на една и съща дата – 14 юни, като финансистът е с 8 години по-възрастен.

След Бояна идва ред на платиненорусата и неостаряваща украинка Елена Валеева. Елегантната блондинка се изявява като културтрегер и меценат. Организира пищни благотворителни балове и изложби. Грижи се за задграничните имоти на съпруга си в Швейцария и Франция.

„Тя създаде сдружението "Изкуство и светлина", както и Международния фестивал на изкуствата "Светлинен паун". Известна е като меценат и дарител на свои картини, които сама рисува в помощ на домове за възрастни и на деца лишени от родителски грижи. На нея приписват идеята за уникалната коледна и новогодишна украса, която грее от няколко години насам във Варна. Арт дамата има пръст и в светлинния пърформанс в Аладжа манастир. Тя е в близки отношения с хора от артистичните среди, включително и с примата на българската естрада Лили Иванова. Елена Валеева-Йорданова си навлече гнева на медиите заради санитарната сеч в емблематичната градинка "Севастопол", като й приписаха връзки с фирмата озеленител. Съпругата на кмета върти собствен бизнес - притежава медико-диагностична лаборатория, която предлага уникална за България ДНК-диагностика от специалисти, обучени в Москва. В последно време съпругата на кмета прекарва повечето време в Швейцария, където в престижното училище "Льо Розе" учат малката й дъщеря и синът им“, пише вестник „Стандарт“.

Ще добавим, че и третата г-жа Йорданова има медийни амбиции (след радиоприключението на Даниела и телевизионния флирт на Бояна). Елена Йорданова пазарува предимно руски тв продукции на различни фестивали в Европа и после ги предлага на наши канали. Собственик е и на тв формат за анимационно политическо шоу.

Юлияна Недкова е най-стриктна сред кандидат-кметшите и се появява на почти всички предизборни изяви на съпруга си Николай Недков, номиниран от Синята коалиция. Двамата споделят страстта си на франкофони – завършили са легендарната Френска гимназия, макар и с голяма разлика във випуските.

Юлияна е известна с кулинарните си страсти и таланти, както и със сериозните си познания в областта на здравословното и природосъобразно хранене. Занимава се с ресторанта си на Златни Пясъци.

 

Стоматологът д-р Диляна Емилова Минчева-Джикова е запазила моминското си име и е добавила това на кандидат-кмета на Варна и бивш кмет на район Владиславово Добромир Джиков. Понастоящем тя е и асистент в Медицинския университет.


Управителката на вестник „Народно дело“ Моника Гуцанова е съпругата до председателя на общинския съвет и настоящ кандидат кмет Борислав Гуцанов.

(Въпреки че е, така да се каже, медиен бос, г-жа Гуцанова абсолютно отсъства от медийното и виртуалното пространство, та затова е и тази групова снимка от преди незнайно колко години.) Моника Гуцанова е майка на две дъщери, но се доверява на гледачка за възпитанието на домочадието си. Още пази свежи спомени от нахлуването на спец части през пролетта в дома й. Тогава тя се закани да съди институциите. Жалбата й напредва по стъпалата на евробюрокрацията.


Калина Лукова е съпругата на кандидата Антон Луков. Тя е служител в общинска фирма.


Велина Костадинова зарадва с наследник кандидата на коалиция „Варна утре“ Костадин Костадинов в деня на обявяването на неговата кандидатура за кмет. Двамата се запознали още на първата лекция в университета. Костадинов я видял отдалеч: слабичка, с дълга руса коса, и си обещал един ден да се ожени за нея. Съдбата му дала знак: чаровното девойче седнало до него на лекцията, а след 3 дни, на разходка из романтичния пейзаж на Царевец, вече било информирано, че двамата ще се оженят и ще имат 5 деца.

„Това беше любов от пръв поглед“, признава Коцето. Но бързо добавя: „Жена ми знае, че докато не свърша това, за което съм влязъл във ВМРО, тя ще е на второ място. Затова не ми се сърди особено за вечните отсъствия и тревоги“.

Руската гражданка Светлана срещнала Веселин в Москва, по време на студентството на Марешки в руската столица. Родила му е син Веселин, който е и водач на листа за общински съветници. Веселин Веселинов Марешки е студент втора година в The European Business School of London. Училището е част от конгломерат от частни висши учебни заведения, който се намира в една от най-скъпарските части на Лондон – „Риджънтс парк“ в северната част на града. Университетът е изключително луксозен, като годишните такси за обучение в него са около 15 000 паунда. За сравнение, в държавните висши учебни заведения се плаща под 3300 паунда на година. Дъщеря им Александрина е на 15 години и е ученичка във Френската гимназия.

Веселин Марешки е поверил счетоводството на фирмите си в ръцете на своята благоверна. Съпруга и счетоводител в едно – опасна работа.