Колко струва вечното лято

Варна Лайф

02-10-2011, 19:58

Снимка:

ЛИЧЕН АРХИВ

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

В момента туроператорите предлагат богат избор от коледни и новогодишни пакети по екзотични дестинации

Ако сте решили да прекарате коледните и новогодишни празници на топло и екзотично място, сега е моментът да направите резервации.

Колкото повече приближава празникът, толкова по-висока става цената. Два са начините да си осигурите бленуваната почивка на топло през зимата.

Стандартният: чрез туристическа агенция.

Плюсовете на това са, че служителите са свършили всичко по организацията на пътуването и вие само отивате в офиса и плащате.

Недостатъците: хотелът да не се окаже такъв какъвто са ви обещали, стаите да не са с изгледа или комфорта, които сте очаквали, или не, дай си, Боже, фирмата да фалира, както се случи с наскоро. Освен това надценките са доста големи.

В момента туроператорите предлагат богат избор от коледни и новогодишни пакети по екзотични дестинации: Дубай за 6 дни на цени от 790 евро,  Бали и Куала Лумпур за 8 нощувки и 3 дни път със самолети 1500 евро, Нова година на остров Занзибар в Танзания, 6 нощувки и 3 дни път 1700 евро, със сто евро по-скъпа, но ден по-дълга  ще е зимната разходка до Доминикана, Куба или Мексико.

Най-скъпите пакети са за Сейшелите, Мавриции и Малдивите. Там цените са от 2500 евро за седем нощи.

7 нощи на остров Пукет в Тайланд от туристическа агенция ще ви струват около 1700 евро.

Добре е да знаете, че в повечето оферти агентите не включват летищните такси. Това е начин да харесате уж изгодна оферта, а после неочаквано да ви разтоварят с още 160 евро.

Направихме си труда и за един час резервирахме няколко почивки през интернет, без да оскъпяваме излишно. Нужна ни беше само кредитна карта и интернет.

Проверка показа, че в момента самолетните билети от Истанбул до Банкок са на цени от 760 евро в  двете посоки, за варненци е най-удобно да отидат до Истанбул и от там да летят за всяка желана екзотична дестинация.

7 нощувки в 3-звезден хотел на остров Пукет са 350 евро на човек, вътрешен полет, трансфер, застраховка и виза са още около 300 евро така цената, която получихме е 1410 евро или с 300 евро по-евтино от предлаганото от тур операторите. Нашата цена включва и таксите, докато при агентите се доплаща.

По този начин е сигурно, че ще отидете там, където сте избрали, и сте платили директно на превозвача и хотелиера. Не забравяйте да си направите застраховка, не е скъпа - около 20-30 лева при който и да е брокер.

Вече всички хотели по света имат „он лайн букинг”, така че изборът ви е безграничен.

На място веднага ще получите информация за всички възможни атракции, забавления, начини на предвижване и т.н.

Има и заможни българи, които прекарват целия зимен сезон на топло.

В световната мрежа ще попаднете на десетки сайтове, предлагащи луксозни и не до там, вили и къщи на култови плажове.

Наемите на къщи и вили на екзотични места в югоизточна Азия започват от 1200 евро на месец. В зависимост от близостта им до плаж, броя на спалните, наличието на частен басейни или безплатна кола като екстра цените стигат до 5 хиляди.
За още 1000 може да си наемете домашна помощница, която да ви обслужва и да ви готви. Ежедневното почистване е включено в цената, както и интернет, охрана, телевизия, телефон и смяна на спалното бельо.

Къщите по Карибите почват от 100$ на вечер, но обикновено са с 2 или 3 спални, което разделено излиза по 16 долара на човек.

Открихме къща на Сейшелските острови с 3 спални за 1 000$ на месец.

Търсачите на романтика, а не на лукс, могат да открият и малки бунгала на самия плаж с изгоден месечен наем.

Ако сте заработили достатъчно през лятото, спокойно можете да избягате от зимата и тарифите на топлофикация.