Борисов към протестиращи: Ако ме дразните, ще подпишем за шистовия газ на инат

Животът

19-09-2011, 10:37

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

„Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Продължавайте така и може да подпишем на инат”

„Новинар” информира за вчерашното посещение на премиера Борисов в Добрич и „престрелката” му с противниците на добива на шистов газ. 

„ Ако продължите да ме дразните, ще подпишем на инат, се закани премиерът на протестиращите срещу шистовия газ граждани в Добрич. Издигнатите плакати „За чиста Добруджа, без шистов газ” и „Не на шистовия газ” ядосаха министър-председателя, който присъстваше на тържеството за официалното откриване на ремонтирания център на града и ново футболно игрище. Борисов обвини протестиращите, че изпълняват партийни повели.

Премиерът припомни на младежите, че преди дни се е срещал с тях, разговаряли са час и половина и им е гарантирал, че „нищо няма да се случи”. „Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Продължавайте така и може да подпишем на инат”, обърна се той към тях. В началото на миналия месец граждани, неправителствени организации и представители на партии внесоха в Министерския съвет декларация с искане за налагане на мораторуим върху добива на шистов газ в България. В Добрич Борисов не пожела да отговаря на журналистически въпроси.