Новото Грозно патенце е риж тюлен

Животът

16-09-2011, 16:28

Снимка:

Caters / Picture Media

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Щастливо продължение на приказката за албиноса - той отива в руския делфинариум

Той изглежда така, че само майка му би го обикнала - но за съжаление големите му сините очи и трогателно изражение, не са били достатъчни, за да спечелят привързаността й.

Всъщност рижавата козина и розови плавници на малкия албинос, открит на Тюленовия остров в Русия, са основната причина да бъде изоставен от майка си, както и да си спечели известността на най-самотното тюленче на света.

И точно както в приказката за Грозното патенце мъничкият тюлен е бил отхвърлен от своите и оставен на съдбата.

Съдбата се появява в лицето на фотографа Анатолий Старков, който открива тъжното бебе, да се крие под дървени останки на Тюленовия остров.

61-годишният човек разказва, че тюленчето не играело с другите подрастващи, а стояло скрито, в очакване майка му да дойде и да го нахрани.

"Щом го видях, разбрах, че е различен. Козината му беше с много странен цвят и той самият изглеждаше различно от двамата си черни братя", казва още той.

"Когато ме видя, тюленчето обърна глава към мен, точно за снимка. Снимах го в продължение на около половин час - бях щастлив от шанса да снимам такова необикновено животно."

Според Страков тюленчето е почти сляпо и е малко вероятно да оцелее само.

Смелият рошльо обаче е роден с късмет. Заедно със Страков на острова е имало хора от руския делфинариум, които са взели мъничето под тяхна опека.

Колкото до странния му цвят, експертите допускат, че се дължи на натрупване на желязо в козината му.