ЕБВР дава 40 млн. евро кредити за жилищни ремонти

Парите

15-09-2011, 11:24

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Кредитите ще се отпускат до юли 2014 г. по новия етап на програмата енергийна ефективност в дома REECL (Residential Energy Efficiency Credit) на Европейската банка и за възстановяване и развитие (ЕБВР) и международния фонд "Козлодуй".

Домакинствата в страната ще могат да получат кредити на стойност 40 млн. евро и 14 млн. евро безвъзмездна помощ за подобряване на жилищата си през следващите 3 години, пише „24 часа”.

Кредитите ще се отпускат до юли 2014 г. по новия етап на програмата енергийна ефективност в дома REECL (Residential Energy Efficiency Credit) на Европейската банка и за възстановяване и развитие (ЕБВР) и международния фонд "Козлодуй".Новината съобщи директорът на ЕБВР за България Даниел Берг по време на днешното представяне на механизма.

Така собствениците на къщи и апартаменти и сдружения за етажна собственост могат да получат заеми с възможност за възстановяване на до 35% от изтеглената сума.Той ще се конкурира за вниманието на гражданите със схемата за саниране на жилища по оперативна програма "Регионално развитие", която трябва да заработи от догодина.Този инструмент е насочен към онези 3.1 млн. жилища в страната, които се намират в селските и труднодостъпните райони.