Нарушителите ще свързват с НАП касовите си апарати предсрочно

Парите

22-08-2011, 15:20

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Крайният срок, в който всички касови апарати трябва да бъдат свързани към информационната система на данъчните служби, е 31 март 2012 г

Фирмите, за които при проверки се установи, че извършват нарушения при работата си с касови апарати, ще трябва предсрочно да ги свързват с Националната агенция за приходите, съобщи Дневник.

Променената наредба за отчитане на продажби в търговски обекти чрез фискални устройства бе обнародвана в петък в Държавен вестник, с което на практика новото изискване вече влезе в сила.

Фирмите, за които се установи, че не издават фискален бон, нарушават реда за въвеждане или извеждане от експлоатация на касовите апарати или не спазват реда за отчитане на оборотите, ще трябва да се свържат електронно с данъчните в десетдневен срок от съставянето на акта, гласят изискванията на наредбата.

Крайният срок, в който всички касови апарати трябва да бъдат свързани към информационната система на данъчните служби, е 31 март 2012 г. Това правило не важи за аптеките, които трябва да осъществят връзката до края на август, както и за търговците на зърно, регистрирани по ДДС, чийто краен срок е ноември. От НАП съобщиха преди месец, че е необходимо към тяхната система да се свързват по 330 касови апарата на час, за да бъде спазен крайният срок следващата година.