Дянков разследва защо са скъпи разговорите по GSM

Парите

10-08-2011, 10:41

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: Най-интересното от вестник "24 часа" на 10 август

“Правим анализ на пазара за телефонни услуги. Първоначалното ни изследване показа, че цените на разговорите наистина падат, но много по-бавно, отколкото трябва.

Затова през септември, ако се потвърдят тези сериозни разминавания, ще потърсим Комисията за защита на конкуренцията”, казва вицето Симеон Дянков, цитиран от „24 часа”.

“Не идва нова световна криза. Някои държави може да имат проблеми с фискалната си стабилност, но България няма такива и няма да има”, категоричен е вицепремиерът.

“Прогнозираните от някого (от лидера на ДСБ Иван Костов - бел.ред.) по-високи безработица и инфлация може и да има някъде по света, но в България категорично няма да има такива проблеми", уверява вицепремиерът и финансов министър.

Затова той препоръчва всеки да си върши работата спокойно и да не се заразява от борсовата паника.

Вече готовият анализ на пазара за захар до дни ще бъде предаден на КЗК с искане комисията да каже има ли картел за цената, каза още Дянков.
Той отбеляза, че за 5-6 дни след публикацията на "24 часа" за анализа на експертите му захарта поевтиняла с 6 процента.

“Очаквам горивата у нас да поевтинеят чувствително не заради лиценза на “Лукойл”, а заради срива в цените на петрола по борсите в последните дни”, прогнозира финансовият министър.