Elevation 2011 отказва да връща пари

Варна Лайф

08-08-2011, 08:33

Снимка:

Loop Elevation

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Фенове подготвят групов иск срещу организаторите на пропадналия заради бурно време фестивал в Разлог Loop Elevation 2011

Организаторите на пропадналия двудневен фестивал в Разлог Elevation 2011 създадоха доста пречки на желаещите да си получат парите обратно.

Оказа се, че фирмата (с която е „мисия невъзможна“ да се свържем) е непреклонна в изискването си да са налични билет плюс документ за покупката му и представянето им да стане до 31 юли. Това постави множество фенове, които не притежават едното от двете, в позиция да водят дълги и неплодотворни разговори с фирмите-разпространители на билети, които пък от своя страна се оправдаваха с ясните инструкции на организатора за това в кои случаи могат да се връщат пари.

Никакви ситуации, в които притежавате само билет, само гривна за вход, само документ за покупка или непълна комбинация от тях, не са уважени. В социалната мрежа Фейсбук дори тръгна нарочна група, посветена на групов иск срещу Елевейшън ООД.

Оказва се, че организаторът не признава собствените си общи условия, публикувани на сайта на събитието. Според тези общи условия за билет се признава всеки валиден билет ИЛИ гривна, които дават право на вход на терена на фестивала. Дори в ситуация, в която клиент притежава неоспоримо доказателство за покупка на 4 билета, има  документ за плащането, 2 от билетите и 2 от гривните, фирмата-разпространител е отказала категорично да върне парите.

Интересен е и фактът, че организаторите се позовават на погрешен закон за връщането на парите. Непрецизната работа на юристите, съчетана с хилядите изнервени фенове, които пропуснаха да видят любимите си изпълнители и освен това не могат да си вземат парите обратно, прави колективният съдебен иск все по-вероятен.

За успокоение на потърпевшите имаме информация, че със случая се е заела всемогъщата Комисия за защита на потребителя, известена от стотици жалби срещу некоректната фирма.