Георги Гочев разби конкуренция в Плевен

Спорт

01-08-2011, 19:57

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненският клуб по мотоциклетизъм Крейзи фокс е жаден за нови успехи и продължава своето успешно „турне" по европейските мотописти. 


Варненският клуб Крейзи фокс продължава битката по европейските писти
Състезателят на варненския клуб Крейзи фокс Георги Гочев продължава с успешното си представяне в държавното първенство по супермото. Той спечели надпреварата от четвъртия кръг на шампионата в клас 250 сс, която се проведе в Плевен. След този успех Гочев стана лидер във временното генерално класиране и при нова челна позиция в последния кръг на 18 август Жоро съвсем заслужено ще спечели и титлата на България в супермотото. Организаторите се оплакаха и от малкото състезатели, които са взели участие на кръга в Плевен. Едва 60 души са се пуснали в стартовете от супермотото. 
През следващата седмица варненци ще участват в третия кръг от Европейското първенство в Арад (Румъния). Последният кръг е на 13 ноември в Турция. Георги Гочев е начело във временното генерално класиране в своя клас на ЕП за супермото. След приключването на тази дисциплина предстоят стартове от надпреварата по мотокрос в Хасково, Самоков, Троян, Севлиево и финал на 30 октомври в Луковит.
Варненският клуб по мотоциклетизъм Крейзи фокс е жаден за нови успехи и продължава своето успешно „турне" по европейските мотописти. 
В първия манш от състезанието в Сърбия Маргарит Маргаритов с АТВ е претърпял сериозен инцидент. За голяма радост обаче се отървал само с комоцио, но лекарите не му позволили да продължи участие.
На втория манш, който се проведе в неделя, Маргаритов стиснал зъби и въпреки травмата завършил убедително първи. В класирането за кръга обаче останал на 8-а позиция. Другият състезател при АТВ-тата - Александър Костадинов, пък финиширал 9-и в крайното класиране.
България все пак остана на 2-ро място в отборното класиране на състезанието в Сърбия, като пред нас беше единствено Румъния.