Юнайтед държи Бербатов да остане

Спорт

30-07-2011, 09:00

Снимка:

sportal.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Възможно е да рита на "Олд Трафорд" до 2013-а година

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил заяви, че искат Димитър Бербатов да остане на "Олд Трафорд" и нямат намерение да се разделя с него това лято. Договорът на Бербатов с Манчестър Юнайтед изтича след една година, но Дейвид Гил обясни, че в контракта има опция за удължаването му с още един сезон и е напълно възможно бившият капитан на националния ни тим да остане на "Олд Трафорд" още две години.
"Клубът има опцията да удължи договора на Димитър с още една година. Можем да направим това във всеки момент, в който пожелаем. Отвън всички говорят за Бербатов, казвайки, че той иска да напусне или, че ние искаме да си махне, но ние не искаме той да си тръгва. Искаме той да остане. Той отбеляза над 20 гола миналия сезон, така че от наша страна няма желание да се разделяме с него. От наша гледна точка, той на практика има още две години в клуба. Имаме време до края на сезона да продължим договора му, така че ще можем да преценим как вървят нещата, да говорим с него, да видим как се представя и ще видим какво ще се случи", заяви за Goal.com Гил.
Той уточни, че на този етап не е разговарял с Бербатов за бъдещето му в клуба. Гил коментира и решението на Фъргюсън да остави българина извън групата за финала с Барса, загубен с 1:3 от англичаните. "Решението, което Алекс взе, бе решение за конкретния мач. В основата на това решение не стои желание да се разделяме с Бербатов - не искаме той да си тръгва", обясни Гил.